Când nu mai poți, nu mai poți. Ia o pauză!

Când nu mai poți, nu mai poți. Ia o pauză!
Sursa foto: Shutterstock

De cele mai multe ori ne trezim în niște momente în care nu mai putem duce la îndeplinire tot ce ne-am propus. Suntem extenuați, dezarmați, dar ni se spune din colțul înțelepciunii că atunci când nu mai putem, „mai putem puțin”. Este, oare, adevărat?

Descopăr cu bucurie că echilibrul psihic devine o prioritate și înțelegem că trupurile și mințile noastre au nevoie de grijă și atenție.

A-ți lua concediul pe care multă lume îl reportează pentru anul viitor nu este egoism și nu înseamnă nici că nu îți mai pasă de serviciu, că trândăvești sau că ai clacat.

Organismul ne oferă semnale despre starea noastră actuală, dar nu ne bagă și-n sac. Schimbările sau adaptările nu vor fi produse de nimeni altcineva decât de noi.

Ia-ți o vacanță, micșorează stresul!

Știm că stresul este principalul inamic, problemă care poate duce rapid la burnout. Deși acest termen este pe buzele tuturor, prea puțini dintre noi luăm măsuri.

Planifică o scurtă vacanță în funcție de buget și ia o pauză. Dacă nu acum, când? Cu siguranță vei avea multe de făcut și cu următoarea ocazie.

Dacă nu îți permiți o vacanță, ia-ți câteva zile libere

Nivelul stresului nu se va micșora doar la Paris sau în Maldive. Poți reuși cu succes să faci asta și în propriul cămin.

Poți să îți faci un tratament facial din ingrediente naturale, poți vedea acel serial pe care l-ai amânat sau poți merge să bei cafeaua la o terasă drăguță pe care ai pus ochii în drum spre birou.

Nu mai pot puțin?

Oricât de motivațional și prolific sună, a-ți testa limitele cu stresul, munca, sarcinile în plus nu este o idee chiar bună.

Este posibil ca în viitorul apropiat să iei o pauză forțată, pentru că, ghici ce, nu mai poți deloc!

Este important să ne depășim limitele și să fim mereu motivați, dar pentru a face asta, este la fel de important să știm când acele limite nu pot fi depășite și nici nu ar trebui.

Trăim vremuri în care stresul taxează tot mai mult iar repercusiunile le vom vedea sau le vom simți, din nefericire.

Contezi și tu, să știi, iar sănătatea psihică este la fel de importantă ca sănătatea fizică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eduard Andrei Vasile, director educațional, profesor și consilier în dezvoltare personală
Salut! Sunt Eduard. Elevii mi-au spus că sunt „cool”, așa că mi-am însușit porecla de „profukool”. Ulterior am fondat „Centrul Excelenței”, un loc în care devenim mai buni, mai empatici și înțelepți. Mici și mari. Sunt profesor de limba engleză și consilier în dezvoltare ...
citește mai mult