Anxietatea, stresul și depresia sunt cele mai comune reacții adverse care survin momentelor dificile cu care te poți confrunta pe parcursul vieții. Astfel, ești nevoită, de foarte multe ori, să faci față propriilor probleme, ale celor dragi sau ale lumii înconjurătoare.
Dacă te afli în căutarea unor metode de a-ți liniști sufletul agitat și care te vor ajuta să scapi de stresul provocat de grijile cotidiene sau de acele momente dificile din viața ta, ești exact unde trebuie! Ai ocazia sa afli despre numeroase metode de relaxare și vei putea, astfel, să o găsești pe cea mai potrivită pentru tine. Iată câteva modalități eficiente dintre care poți alege:
Respirația este cea mai folosită și eficientă tehnică prin care poți reduce starea de agitație resimțită de corp. Atunci când ești agitată și anxioasă, ai tendința de a respira rapid și superficial. Acest mecanism este considerat ca fiind un mesaj direct către creier.
Încearcă să inspiri adânc pe nas și să expiri profund tot aerul pe gură, concentrându-te în același timp pe întregul corp. Repetă acest lucru de 3 sau 4 ori, până când simți că bătăile inimii s-au calmat și tensiunea de la nivelul mental s-a dispersat. Exersează această tehnică de respirație atunci când te simți relaxată, astfel încât să știi cum să procedezi atunci când agitația îți dă bătăi de cap.
Yoga este o practică străveche ce are drept scop obținerea echilibrului dintre minte, corp și spirit. Poziții specifice, exerciții fizice sau metode de respirație, toate acestea induc o stare generală de relaxare și pot fi de mare ajutor în perioadele dificile din viața oricui.
Pentru ca beneficiile să fie în favoarea ta, este recomandat să urmezi un curs cu un instructor acreditat, care să-ți poată arată posturile de yoga și ce exerciții îți sunt recomandate. Una dintre cele mai cunoscute poziții de yoga este poziția Lotus. Tot ceea ce trebuie să faci este să stai în șezut, cu picioarele îndoite și încrucișate, spatele drept și mâinile relaxate sprijinite pe genunchi. Aceasta poate fi folosită în momentul exericitiilor de respirație sau în momentul meditației.
Rămâi focusată pe propria persoană. Pune-ți mintea să lucreze calm și să afle ce situație ți-a provocat o stare de neliniște și de ce. Încearcă să înțelegi importanța răspunsului la întrebarea de ce ești neliniștită și găsește modalități pozitive prin care să-ți revi la normal. Oferă-ți timp de reflectare asupra tuturor momentelor pozitive din viața ta și fii recunoscătoare pentru tot ceea ce ai.
Uneori, când ești încărcată și suprasolicitată de mult prea multe informații sau alte distrageri, este ușor să pierzi din vedere propriile priorități și obiective. Este important să nu-ți pierzi niciodată din vedere scopul, angajamentele și interesele. Pentru a fi sigură că nu uiți ordinea priorităților tale, poți încerca anumite trucuri utile precum notițele sau calendarul. Asigură-te că rămâi mereu fidelă propriilor priorități, evitând distragerile sau amânările.
Știai că o îmbrățișare de doar 10 secunde pe zi poate schimba forțele biochimice și fiziologice din corpul tău și poate reduce totodată riscul de apariție a bolilor de inimă? Mai mult de atât, poate combate stresului, poate lupta împotriva oboselii, poate întări sistemul imunitar și poate ușura depresia.
Poți începe prin a te îmbrățișa singură sau prin a primi îmbrățișări de la persoanele apropiate. Aceste acțiuni vor fi de mare ajutor în calmarea sufletului tău.
Surse: everydayhealth.com, thoughtcatalog.com, drfranklipman.com