Vrei să începi ziua cu un boost de energie? Atunci trebuie să încerci un latte de sfeclă roșie! Deși nu conține cafeină, substanța din cafea responsabilă cu starea de vigilență, acest latte este o alternativă perfectă pentru micul dejun sau miezul zilei, când simțim nevoia unui ajutor pentru a face față sarcinilor de la job. Sau, de ce nu, putem consuma această băutură înainte de un antrenament la sală, pentru că ne oferă forță și energie să dăm cel mai bun randament.
În această rețetă se folosește lapte vegetal, dar voi puteți înlocui cu lapte de vacă dacă nu aveți probleme cu intoleranța la lactoză. Ingredientul-vedetă este însă pudra de sfeclă roșie, pe care o găsiți cu ușurință în magazinele cu produse naturiste sau chiar în farmacii. Costă aproximativ 20 de lei punga de 125 de grame.
Cât despre beneficiile latte-ului de sfeclă roșie, iată care sunt acestea:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune într-o crăticioară pudra de sfeclă roșie, apa caldă, siropul de arțar (sau stevia) și extractul de vanilie și amestecă bine pentru a omogeniza ingredientele.
Adaugă laptele de cocos și jumătate din cantitatea de lapte de migdale. Pornește focul la mediu și lasă amestecul să se înfierbânte, timp de 2-3 minute.
Toarnă laptele de sfeclă roșie într-o cană. Pune laptele de migdale rămas într-o ceșcuță și folosește un aparat pentru spumare pentru a obține spuma de lapte.
Toarnă spuma de lapte obținută peste compoziția cu sfeclă roșie, amestecă și savurează un latte delicios și energizant, fără gluten, fără zahăr, fără lactoză. Poftă bună!
Sursă rețetă: theconsciousplantkitchen.com