Subtonul pielii: alege machiajul perfect pentru tine

Subtonul pielii te poate ajuta să alegi fondul de ten sau paletele de culori care ți se potrivesc cel mai bine. Descoperă dacă subtonul tău este rece, cald sau neutru/măsliniu, astfel încât aspectul machiajului tău să fie cât mai uniform.
  • Publicat:
Subtonul pielii: alege machiajul perfect pentru tine
Subtonul pielii: Alege machiajul perfect pentru tine sursa foto: shutterstick

Încercarea de a alege o nuanță perfectă de machiaj poate fi copleșitoare, mai ales dacă faci cumpărături online. Există, însă, un secret pentru a alege culoarea potrivită: subtonurile pielii și cum să îl identifici pe al tău, astfel încât să găsești cu ușurință potrivirea.

Culoarea pielii poate varia din cauza bronzului sau a diferitelor afecțiuni precum rozaceea sau iritațiile. Însă subtonul, nuanța de sub suprafața pielii, nu se schimbă niciodată.

De cele mai multe ori, femeile confundă tonul cu subtonul pielii și ajung să poarte machiaj cu culoare potrivită, dar cu subtonul greșit. Acest lucru face ca pielea să pară cenușie, pală, verde sau chiar portocalie. Cheia spre succes în alegerea fondului de ten potrivit este ca acesta să se potrivească cu subtonurile pielii, care se împart în patru categorii specifice: cald, neutru, rece și măsliniu.

Dacă pielea ta are un subton rece și cumperi un fond de ten cu nuanțe calde, acesta va spori orice roșeață naturală a pielii fără a ajuta la procesul de acoperire. Același principiu se aplică și corectoarelor, care sunt concepute pentru a anula culoarea de la acnee, culoarea cearcănelor, hiperpigmentarea și alte modificări. Corectorul trebui să se potrivească nu doar cu subtonul pielii, ci și cu subtonul fondului de ten. A rămâne în aceeași familie de nuanțe este esențial pentru un aspect uniform.

Cum poți identifica subtonul pielii tale?

Nu-ți face griji! Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-ți da seama de subtonul pielii tale. Iată care sunt acestea:

  1. Verifică-ți venele

Acest test rapid este cel mai simplu mod de a-ți găsi subtonul pielii. Verifică-ți venele de la încheietura mâinii și, dacă par mai albastre sau mov, cel mai probabil ai un subton rece. În cazul în care acestea par verzi, cel mai probabil ai un subton cald al pielii. Dacă observi un amestec din ambele, atunci pielea ta are probabil o nuanță neutră sau măslinie.

  1. Aruncă o privire la colecția ta de bijuterii

Cei cu subtonuri calde gravitează spre bijuterii din aur, în timp ce persoanele cu subtonuri reci preferă argintul. În cazul în care te simți confortabil să porți atât aur, cât și argint, cel mai probabil subtonul pielii tale este neutru sau măsliniu.

  1. Examinează-ți dulapul de haine

Dacă încă nu te-ai convins, află că dulapul tău spune multe despre subtonul pielii tale. Dacă subtonul pielii tale este cald, hainele din dulap predomină în nuanțe de portocaliu, galben, verde, alb murdar și roșu cald. În cazul unui subton de piele rece, cel mai bine vei arăta în nuanțe de violet, fucsia, roz, alb și albastru. Subtonul neutru și cel măsliniu sunt cele noroacose pentru că persoanele care le au pot purta orice culoare doresc.

Cum să-ți găsești culoarea potrivită a fondului de ten în funcție de subtonul peilii tale?

Când pleci la cumpărături în căutarea unui fond de ten, cel mai indicat este să cauți nuanța care să se potrivească cu subtonul pielii. Iată câteva dintre recomandările experților:

Subtonul rece

Fond de ten: Caută o nuanță destinată subtonului rece, care să fie indicată pe recipientul produsului. Orice tip de piele poate prezenta roșeață însă, persoanele cu subtonuri reci, tind să capete un aspect ceva mai roșiatic în comparație cu cele care au restul subtonurilor. Folosirea unui corector de culoare galbenă sau verde înainte de aplicarea fondului de ten poate ajuta la corectarea oricărei înroșiri suplimentare a suprafeței tenului.

Fard de obraz: Fardul de obraz cu nuanțe aurii și roz face minuni pe pielea deschisă, iar o prună vibrantă este câștigătoare pentru cei cu piele mai închisă și subtonuri reci. Practic, orice nuanță cu un ton roșu sau albastru este potrivită în această situație.

Ruj: În ceea ce privește rujul pentru subtonurile reci, se aplică  reguli similare ca și în cazul fardului de obraz. Nuanțele care se încadrează în această gamă includ pruna, movul, lavanda și nuanțele reci de roșu, cum ar fi purpuriu sau cireș.

Subtonul cald

Fond de ten: Caută un fond de ten care să indice pe recipient subtonul cald sau nuanțe cu un nume cald, cum ar fi auriu, miere, caramel și scorțișoară. Acestea tind să aibă nuanțe galbene, aurii sau de piersică, care vor completa culoarea naturală a pielii. Persoanele cu subtonuri calde pot experimenta și ele roșeața, iar un corector de culoare galbenă sau verde poate face minuni și în această situație. Asigură-te că îl utilizezi pe orice pată roșie înainte de a aplica fondul de ten.

Fard de obraz: Dacă ai o piele deschisă cu subton cald, machiajul cu nuanțe de piersică, bronz, cupru sau rugină creează o culoare naturală pe obraji. Pentru pielea închisă și caldă este recomandată o nuanță de mandarină. Adăugarea nuanței de portocaliu iese în evidență odată aplicată pe pielea întunecată.

Ruj: Sunt recomandate nuanțele calde, neutre, cum ar fi nuanța de cărămidă sau cea de trandafir. Rujurile cu nuanțe de portocaliu precum coraiul sau roșu-portocaliu, oferă, de asemenea, o notă frumoasă pielii întunecate.

Subtonul neutru sau măsliniu

 Fond de ten: Caută un fond de ten care să indice pe recipient subtonul neutru sau care să indice nume precum natural, bej sau nude. Evită tot ce este roșu intens sau galben, astfel încât nuanța să pară cât mai naturală. Persoanele cu subtonuri de piele măslinie ar trebui să evite fondurile de ten destinate subtonului rece, deoarece le pot face pielea să arate cenușie.

Fard de obraz: Fardurile de obraz în nuanțe de piersică, caise și trandafir oferă tenului masliniu și neutru o culoare naturală.

Ruj: Când vine vorba de rujuri, opțiunile sunt nesfârșite, așa că nu-ți fie teamă să experimentezi. Tonurile tale neutre îți permit să recurgi cu ușurință la tot felul de nuanțe de ruj, dar este totuși important să testezi mai multe nuanțe pentru a găsi culoarea preferată.

Surse: self.com, healthline.com, cosmopolitan.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult