Un aspect cu care se confruntă pacienții cu diabet ține de faptul că au impresia că mesele lor nu pot fi deloc delicioase. Mai mult, unii dintre ei cred nu se pot bucura de prea multe alimente care conțin carbohidrați. Cartea Diabetes Create our Plate Meal Prep Cookbook: 100 Delicious Plate Method Recipes, unde se regăsesc 100 de rețete delicioase pentru diabetici inspirate din ghidul de nutriție al Asociației Americane de Diabet, vine cu idei creative pentru pacienții cu diabet. Iată patru sugestii delicioase de mic dejun pentru diabetici.
Asigură-te că rețetele pentru care optezi sunt echilibrate, iar atunci când prepari micul dejun optează pentru:
Pentru acest parfait trebuie să incluzi un strat de iaurt, fructe și granola sau nuci, obținând o varietate de texturiși gusturi care să-ți încânte papilele gustative. Ai nevoie de piersici proaspete sau la conservă, dar fără zahăr adăugat. Tot ce trebuie să faci este să așezi toate ingredientele într-un bol sau un pahar, în funcție de cantitatea pe care vrei să o consumi.
Acește brioșe cu nucșoară și scorțișoară vor face ca bucătăria ta să aibă un miros incredibil. Compoziția se realizează din doar doupă lingurițe de unt și o grăsimi sănătoase.
Pentru acest smoothie ai nevoie apă sau lapte vegetal, migdale și cireșe congelate pe care să le pui într-un blender.
Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar albușul conșține numeroși nutrienți esențiali. În plus, albușul conține cea mai mare cantitate de proteine. În această rețetă, fiecare două brioșe conțin un ou întreg, ceea ce înseamnă că îți oferă numeroase beneficii la prima masă din zi.