Noul Spital Regional de Urgență Craiova – investiția necesară pentru un sistem sanitar public modern în sud-vestul României (P)

  • Publicat:
Noul Spital Regional de Urgență Craiova – investiția necesară pentru un sistem sanitar public modern în sud-vestul României (P)

În Craiova se va construi Spitalul Regional de Urgență (SRU) ce va deservi întreaga Regiune de Sud-Vest a României. Investiția în valoare totală de 602.733.501,24 Euro este realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 14 – Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgență.

Prioritatea de investiții 14.1 – Investițiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale. Obiectivul Specific 14.1 – Îmbunătățirea calității şi a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.

SRU va prelua îngrijirea pentru toți pacienții acuți și de urgență ai Spitalului Județean de Urgență din Craiova, care funcționează în prezent într-o clădire cu o capacitate insuficientă de tratare a bolnavilor.

Noua unitate sanitară va furniza servicii la standarde europene și va avea capacitatea să trateze cele mai complexe cazuri într-o abordare multidisciplinară, eficientă și sigură din punct de vedere clinic. Altfel spus, va contribui la reducerea ratei de morbiditate și a numărului de decese evitabile în regiune. Pacienții vor beneficia de servicii de calitate, personal instruit și empatic și de tehnologii medicale avansate.

La nivel național vor fi construite 3 spitale regionale de urgență – la Craiova, pentru Regiunea Sud-Vest, la Iași, pentru Regiunea Nord-Est și la Cluj, pentru Regiunea Nord-Vest. Construcția celor trei unități sanitare este inclusă în Strategia Națională de Sănătate a României și cofinanțată prin Programul Operațional Regional pentru perioada 2014-2020.

Implementarea proiectului durează 104 de luni, în perioada 01.05.2018 – 31.12.2026.

Valoarea totală a proiectului este de 2.847.124.805,37 lei, din care valoarea total nerambursabilă din FEDR – 223.320.500,00 lei

Persoana de contact din partea beneficiarului: Cristina Gafton -manager proiect, tel.: 021.307.2509, e-mail: [email protected]

Urmărește CSID.ro pe Google News