Lucruri pe care ar trebui să le știi despre tine

  • Publicat:
Lucruri pe care ar trebui să le știi despre tine
sursa foto: shutterstock

Se spune că odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă reușim să adunăm o serie de lecții prețioase despre viață și despre sine pe care le deducem din propriile experiențe. Probabil că unele lucruri pe care le vom parcurge împreună în articolul de azi vor fi lucruri pe care le știi deja. Așadar, iată ce ar trebuie să știi despre tine! 

Cele mai importante lucruri pe care ar trebui să știi despre tine

Ce te entuziasmează

Ar trebui să st ce situații și ce circumstanțe îți dau energie, fie că asta implică să fii în preajma oamenilor sau să cauți liniștea în paginile unei cărți bune. A te simți bine cu tine, entuziast și pozitiv te va motiva să faci mai mult și să cauți noi experiențe, indiferent ce va însemna asta pentru tine.

Cum răspunzi la stres

Când o situație stresantă se strecoară asupra ta, fugi și te ascunzi sau te epuizezi devenind hiperproductiv? A ști cum să răspunzi la situațiile stresante din viața ta îți va permite să creezi mecanisme de adaptare și obiceiuri mai sănătoase pentru a te menține calm.

Ce slăbiciuni ai

Cunoașterea personală și a lucrurilor pe care le poți îmbunătăți la tine, ca de pildă răbdarea sau negativitatea, șamd, te va face să evoluezi și să crești ca persoană.

Ce atuuri ai, în egală măsură

Trebuie să știi și la ce ești cu adevărat bun. Ce te face să ieși în evidență, ce te distinge de mulțime? Ce aptitudini ai, fie la birou sau în viața personală? Există o sumedenie de lucruri pe care să le faci și de care să fii mândru!

Ce prețuiești cel mai mult

Valorile tale proprii sunt acele lucruri în care crezi și care determină modul în care trăiești și lucrezi. Ele te vor ajuta să îți măsori succesul și fericirea.

Cum dăruiești și cum primești iubire

Conform cercetărilor, există cinci limbaje ale iubirii și fiecare descrie modul în care o persoană oferă și primește iubire, respectiv: servicii, timp de calitate, cuvinte și atingere fizică. Să știi în ce categorie te încadrezi  te va ajuta să înțelegi o relație de cuplu.

Ce te face fericit

Ce îți aduce zâmbetul pe față? Ce te face să radiezi de bucurie? A ști ce te face fericit te va asigura că faci mai mult din ceea ce îți dorești și îți place în viață!

Ce te deranjează

Indiferent dacă nu poți suportă când cineva ridică tonul sau când minte de pildă, este extrem de important să știi ce anume te deranjează la oameni. Astfel încât să poți învăța să eviți sau să faci față situațiilor mai puțin plăcute din viață ta!

Ce fel de oameni te frustrează

Nu te vei înțelege cu toată lumea în viață, așa că știind ce tip de personalități poți confrunta, te va ajuta enorm să știi cum să reacționezi atunci când îi vei întâlni.

Când trebuie să știi să spui „Nu”

Toată lumea are limite. Trebuie să știi care sunt ale tale. Să te cunoști pe tine îți va da puterea să te protejezi de situații neplăcute sau incomode.

Ce vrei să faci cu viața ta

Fiecare are o lista diferite de dorințe în ceea ce privește propria viață. Unii vor să călătorească, timp în care alții vor să se așeze și să formeze o familie. Viață este scurtă pentru toată lumea! Așa că fă-o cât mai plăcută posibil, concentrându-te pe ceea ce te va face fericit!

Surse: msn.com, elvisduran.com, psychcentral.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”