Dieta celebră care te ajută să slăbești și scapi de bolile de inimă

Dieta Eco-Atkins, o dietă vegană redusă în carbohidrați, este excelentă în procesul de slăbire și pentru reducerea bolilor cardiovasculare cu până la 10%.
  • Publicat:
Dieta celebră care te ajută să slăbești și scapi de bolile de inimă
Foto: envato

Dieta Eco-Atkins, o dietă vegană redusă în carbohidrați, este excelentă în procesul de slăbire și pentru reducerea bolilor cardiovasculare cu până la 10%. Studiile anterioare arată că dietele reduse în carbohidrați și bogate în proteină animală și grăsimi pot îmbunătăți procesul de slăbire.

Un nou studiu sugerează însă că un regim alimentar vegan și redus în carbohidrați precum dieta Eco-Atkins poate fi mult mai eficientă în acest sens față de oricare altă dietă. Un grup de adulți obezi au fost puși să urmeze o dietă lacto-ovo-vegetariană bogată în carbohidrați sau dieta Eco-Atkins, timp de șase luni.

Dieta Eco-Atkins are la bază produse vegetale care conțin gluten, nuci și soia și sunt bogate în proteine sau grăsimi. Pe lângă reducerea în greutate, această dietă reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv reducerea colesterolului LDL.

„Cu această dietă am împușcat doi iepuri dintr-o lovitură. Am creat această dietă care combină atât elementele vegane, cât și cele reduse în carbohidrați pentru a reduce atât greuatatea, cât și nivelul colesterolului”, a spus David Jenkins, profesor și autor al studiului.

Participanții care au urmat dieta Eco-Atkins au pierdut 6.9 kilograme, în timp ce grupul care a urmat o dietă redusă în grăsimi a pierdut 5.8 kilograme. Pe lângă scăderea în greutate, nivelul colesterolului era cu 10% mai redus.

„Ne așteptăm la rezultate similare și în lumea reală pentru că participanții la studiu au selectat propria dietă și li s-a permis să o ajusteze în funcție de nevoi și preferințe”, a spus autorul studiului.

Pentru a contiua procesul de slăbire, participanții au consumat doar 60% din necesarul caloric estimat zilnic. Dieta Eco-Atkins presupune consumul de 43% grăsimi, 31% proteine vegetale și 25% carbohidrați. Sursele de grăsime erau uleiurile vegetale, produsele din soia, avocado și nuci, inclusiv caju, nuci de macadamia, fistic, nuci pecan, alune de pădure și migdale.

Sursele de proteină proveneau din alimente precum burgeri vegetali, bacon vegetal, tofu, lapte de soia, cereale, nuci, fructe și legume, în timp ce carbohidrații erau luați din vinete, okra și ovăz.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult