De ce să optezi pentru chirurgia cardiovasculară minim invazivă?

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce să optezi pentru chirurgia cardiovasculară minim invazivă?

Chirurgia cardiovasculară minim invazivă este, la ora actuală, prima opțiune de tratament chirurgical pentru cele mai multe boli ale inimii și ale vaselor mari de sânge. Abordul minim invaziv a determinat transformarea profundă a chirurgiei clasice pentru că, în acest fel, pot fi tratați și pacienții cu afecțiuni grave, la care tocmai stadiul avansat al bolii contraindică o intervenție chirurgicală deschisă. Mai mult, o echipă experimentată poate rezolva printr-o singură intervenție chirurgicală cardiovasculară minim invazivă mai multe probleme: valvulare, coronariene și ale vaselor mari, în același timp operator.

În plus, prin combinarea tehnicilor chirurgicale minim invazive cu proceduri endovasculare de cardiologie intervențională, pacienții pot beneficia de tratamente hibride, chirurgicale și endovasculare, în cadrul aceleiași operații, fără incizii mari și fără deschiderea sternului. Bolnavii cardiaci operați minim invaziv nu vor mai rămâne cu cicatrici inestetice, care se vindecă greu, vor sta mult mai puțin intubați și vor începe foarte repede programul de recuperare medicală și reabilitare, reluându-și în scurt timp activitățile zilnice, cu forțe proaspete.

Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în centre de excelență internaționale.

Toate intervențiile cardiovasculare de la SANADOR se desfășoară în primul bloc operator complet digitalizat, care dispune și de prima sală hibridă mobilă, și este conectat la cea mai avansată secție de terapie intensivă cardiovasculară din România. Intervențiile chirurgicale se pot realiza prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, deoarece blocul operator dispune de cele mai avansate echipamente endoscopice 3D și 4K, iar ambele săli noi de operație se pot transforma în săli mobile atunci când este folosit angiograful mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition.

Acest tip de angiograf este cel mai avansat model de braț C mobil disponibil acum în lume, introdus în premieră în România la Spitalul Clinic SANADOR. Spre deosebire de sălile hibride fixe, în care angiograful clasic ocupă locul central și echipa operatorie trebuie să-și găsească locul în jurul lui, cel mobil, ultraperformant, ocupă puțin spațiu și poate fi mutat în funcție de nevoie.

În acest fel, pot fi efectuate intervenții hibride complexe, cu echipe chirurgicale extinse, în condiții de bloc operator cu grad maxim de asepsie. Imaginile oferite de acest angiograf modern pot fi preluate de alt echipament, care le combină cu cele obținute anterior prin angio_CT, astfel încât doza de radiații din timpul procedurii este mai redusă. De pildă, cu ajutorul sistemului Endosize se poate selecta și dimensiona proteza necesară pentru o protezare valvulară sau vasculară, iar intervenția în sine va presupune folosirea unor doze foarte mici de radiații.

La Spitalul Clinic SANADOR, cele mai multe intervenții de chirurgie cardiovasculară se realizează prin tehnici minim invazive, cu spitalizare de scurtă durată și recuperare postoperatorie rapidă, în beneficiul net al pacienților.

În plus, Spitalul Clinic SANADOR este și singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din țară în care este implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie. Prin acest sistem, bolnavul poate fi detubat în primele opt ore de la intervenția chirurgicală și transferat din secția de terapie intensivă către secția de specialitate, ceea ce va asigura începerea rapidă a programului de recuperare medicală și reluarea activității, în condiții de confort maxim.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult