Dorim ca bradul de Crăciun să fie unul mare, bogat, al cărui miros să persiste pe toată durata sărbătorilor de iarnă. Din păcate, acesta ajunge să se usuce mult prea rapid, uneori chiar înainte de Crăciun.
Experții în îngrijirea plantelor pun în evidență câteva lucruri simple pe care ar trebui să le eviți pentru a avea parte de bradul mult visat. Află care sunt cele mai mari greșeli pe care le faci și care îți ucid bradul de Crăciun într-un timp atât de scurt!
Încearcă să fii atent la acele bradului. Acestea ar trebui să fie verde intens și să fie ușor lipicioase la atingere. Totodată, poți scutura bradul pentru a vedea câte ace cad. În cazul în care se desprind prea multe, atunci copacul probabil nu este proaspăt și nu va rezista foarte mult.
Motivul pentru care acesta se usucă rapid este că, odată tăiat și expus la aer, după un timp structurile bradului nu mai absorb apa. După cumpărarea bradului de Crăciun, taie puțin din trunchi pentru a-i oferi posibilitatea de a absorbi apă.
De asemenea, pentru a spori rezistența bradului de Crăciun, trebuie să iei în calcul temperatura camerei în care alegi să-l amplasezi. Diferența de temperatură resimțită de brazi în momentul în care aceștia sunt aduși de la frig la cald poate fi una dăunătoare. Încearcă să reduci temperatura din camera în care ai ales să-ți pui bradul de Crăciun, pentru a-l adapta mai ușor cu noul mediu.
Înălțimea copacului și grosimea trunchiului ar trebui să-ți arate dimensiunea suportului pe care ar trebui să-l folosești. Dacă suportul este prea mic, s-ar putea să fie nevoie să ciobești o parte din trunchi pentru a se potrivi. Straturile exterioare de lemn sunt cele mai eficiente în absorbția apei și nu trebuie îndepărtate sub nicio formă.
În cazul în care alegi un brad în ghiveci, este esențial să-l uzi constant. În prima săptămână, bradul tău are nevoie de apă o dată sau de două ori pe zi. Folosește apă caldă pentru a menține copacul mai proaspăt pentru mai mult timp. Apa caldă oprește întărirea sevei, așa că este mai ușor pentru copac să absoarbă apa.
Căldura este cel mai mare inamic al bradului și de cele mai multe ori, aceasta este cauza pentru care bradul tău de Crăciun se usucă atât de rapid. Când aerul este uscat, brazii se vor usca mai repede decât de obicei. Evită să amplasezi bradul lângă elemente de încălzire precum șeminee sau calorifere. Încearcă, de asemenea, să tragi draperiile atunci când soarele bate direct în ramurile acestuia.
Evită să îți supraîncarci bradul de Crăciun cu decorațiuni, deoarece acest lucru poate pune prea multă presiune asupra ramurilor. Dacă ai ornamente grele, încearcă să le poziționezi în parte de jos a bradului, acolo unde sunt ramurile mai mari.
Unele lumini de Crăciun, în special versiunile mai vechi, degajă multă căldură. Poate cel mai sigur pentru menținerea bradului tău este să folosești lumini LED alimentate de baterii. Multe dintre aceste tipuri de lumini pot fi, de asemenea, setate la un temporizator, ceea ce face ca stingerea lor înainte de culcare să fie foarte convenabilă. De asemenea, ar trebui să nu încarci bradul cu prea multe lumini, deoarece acest lucru devine un pericol de incendiu.
Surse: bestlifeonline.com, wror.com, thetimes.com.ng