Obiceiuri care duc la dureri insuportabile de spate

Durerile de spate apar adesea din cauza obiceiurilor noastre de zi cu zi care stimulează excesiv și încordează mușchii și articulațiile. Iată cum să previi aceste dureri!
  • Publicat:
Obiceiuri care duc la dureri insuportabile de spate
Obiceiuri care duc la dureri insuportabile de spate sursa foto: Shutterstock

Există numeroase moduri prin care ne rănim coloana vertebrală și spatele cu obiceiurile noastre. Ar putea fi modul în care ridicăm obiecte grele, posturile noastre atunci când lucrăm la birou sau chiar modul în care dormim. Toate aceste obiceiuri pun foarte multă presiune asupra mușchilor spatelui și provoacă multe dureri în diferite locuri.

Aruncă o privire către unele dintre obiceiurile dăunătoare pentru spetele tău, care pot fi totodată cauza principală a multor probleme de postură!

  1. Nu ai o postură corectă atunci când stai pe scaun

Întinde-te atent și mută-ți capul și gâtul în direcția stânga-dreapta și sus-jos la fiecare jumătate de oră. Pentru a reduce durerile apărute în urma posturii de la birou, aplică puțină gheață pe zonele dureroase. Asigură-te că nu aplici gheața direct pe piele, ci folosește un prosop sau orice altă bucată de material ca să înfășori gheața înainte de a o aplica. În cazul în care durerea persistă pentru un timp îndelungat, alege să consulți un doctor.

  1. Dormi pe o saltea necorespunzătoare

Salteaua ideală ar trebui să fie suficient de fermă pentru a-ți sprijini spatele și suficient de moale pentru a se potrivi formei corpului tău. Salteaua ideală pentru tine poate depinde și de modul în care dormi sau dacă durerile de spate sunt deja existente. Pentru a vedea dacă o saltea fermă este de ajutor pentru tine, încearcă să dormi pentru câteva nopți pe podea.

  1. Dormi pe burtă

Este mult mai probabil ca din această poziție să dorești, pe parcursul nopții, să te întorci brusc, iar acest lucru poate duce la încordarea gâtului cât și la încordarea părții inferioare a spatelui. Dacă totuși nu poți renunța la acest obicei de a dormi pe burtă, poți totuși să încerci să-ți întinzi capul pe o pernă foarte moale sau să renunți de tot la aceasta, astfel încât gâtul tău să rămână într-o poziție corectă.

  1. Stai pe scaun pentru un timp mult prea îndelungat

Atunci când petreci prea mult timp în șezut, mușchii spatelui, gâtul și coloana vertebrală sunt supuse unei presiuni enorme, iar aplecarea înrăutățește situația. Stai drept pe scaun, sprijină spatele de spătar și setează înălțimea astfel încât picioarele să atingă podeaua cu ușurință. Cu toate acestea, oricât de corectă ar fi poziția, spatelui tău nu-i place să rămână în aceeași poziție pentru un timp îndelungat. Ridică-te și mișcă-te câteva minute la fiecare jumătate de oră pentru a-i oferi corpului tău o pauză.

  1. Nu faci sport

Persoanele inactive sunt mult mai predispuse la durerile de spate. Coloana ta vertebrală are nevoie de susținere din partea mușchilor spatelui și abdomenului.

Exercițiile de ridicare a greutăților pot fi de mare ajutor, la fel și activitățile de zi cu zi, cum ar fi urcatul scărilor și căratul pungilor de cumpărături. Exercițiile cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, ciclismul sau înotul, pot ajuta la protejarea discurilor dintre oasele coloanei vertebrale. Alege să incluzi unele dintre aceste activități în rutina ta zilnică și vei simți diferențe majore.

  1. Fumezi

Dacă fumezi ai de trei ori mai multe riscuri să suferi de dureri de spate. Fumatul reduce fluxul de sânge, inclusiv către coloana vertebrală. Acest obicei poate să deterioreze mai repede discurile de amortizare dintre oase. De asemenea, poate slăbi oasele, poate provoca osteoporoză și poate încetini vindecarea. Chiar și tusea ce apare din cauza fumatului poate provoca dureri de spate.

  1. Cari genți/rucsacuri prea grele

Greutățile mari îți pot încorda spatele și implicit, îți pot obosi mușchii de care ai nevoie pentru a îți susține coloana vertebrală. Acest lucru poate afecta copiii care duc cărți grele la școală. Rucsacul copilului nu ar trebui să cântărească mai mult de 20% din greutatea corporală a acestuia. Bretelele mari, căptușite și reglabile ajută la distribuirea uniformă a greutății, dar numai dacă folosești ambele curele. Dacă îți pui rucsacul sau poșeta grea peste un singur umăr, acest obicei poate provoca disconfort la nivelul coloanei vertebrale.

Surse: webmd.com, everydayhealth.com, healthtalk.unchealthcare.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult