Există o serie de alimente ce nu ar trebui să lipsească de pe masa de Anul Nou, conform tradițiilor. Tradițiile sugerează că aceste mâncăruri aduc prosperitate și sănătate prietenilor și familiei în noul an care vine.
Revelionul este un moment festiv care se sărbătorește în întreaga lume alături de prieteni și familie. Descoperă alimentele de nelipsit în seara de Revelion și asigură-te că ai pe masă măcar un aliment din lista următoare!
Se crede că peștele este un aliment norocos de Revelion, deoarece solzii peștilor seamănă cu niște monede. În plus, peștele a fost ales ca fel de mâncare norocos de Revelion deoarece înotul reprezintă progres.
Fasolea simbolizează monedele. În mod tradițional, în sudul Americii, fasolea este combinată cu orez și bacon și este considerat un fel de mâncare norocos de Revelion. În Italia, oamenii mănâncă linte de Revelion, pentru că lintea este simbolul abundenței, iar forma boabelor de lintea seamănă cu vechile monede romane. Indiferent dacă alegi să pui pe masa de Anul Nou fasolea, lintea sau mazărea, acestea au beneficii pentru sănătatea ta și îți vor oferi o refacere mai rapidă după nenumăratele pahare de șampanie.
Printre preferințele românilor se află și strugurii. Asigură-te că adaugi struguri în platoul cu mâncare de Anul Nou, alături de bucățele proaspete de brânză. Conform tradiției, mexicanii mănâncă câte un bob de strugure pentru fiecare lună a anului următor. În cazul în care bobul de strugure este amar, s-ar putea ca acea lună din an să vină cu dificultăți.
Tortul este, de cele mai multe ori, desertul de nelipsit de pe masa de Anul Nou. Deși nu este considerat tocmai sănătos, acesta este unul dintre deserturile preferate atunci când vine vorba de evenimente importante din an. În plus, forma sa circulară reprezintă simbolul veșniciei.
Surse: rd.com, delish.com