Invitată în emisiunea „Înapoi în viitor”, moderată de Andreea Perminova, dr. Simona Carniciu a declarat că renunțarea la consumul de proteină nu scade masa musculară. „Sunt vegetarieni care au o masă musculară foarte bună și foarte bine definită. Acestea sunt doar niște mituri”, a spus invitata.
Dr. Simona Carniciu este de părere că este recomandat să avem o alimentație echilibrată. De asemenea, o discuție cu un nutriționist ar putea fi de mare ajutor pentru a te asigura că ai parte de o dietă adecvată și nu în ultimul rând, pentru a învăța în ce moment al zilei este important să consumi proteină. „După ce faci mișcare, organismul are anumite nevoi”, afirmă dr. Simona Carniciu.
Carnea mai slabă se digeră în câteva ore. „Dacă mâncăm ceafă de porc, costiță la grătar sau mici, atunci digestia va avea de suferit și implicit, calitatea somnului.” Dr. Simona Carniciu susține că un consum de alimente grele la ore târzii scade semnificativ din calitatea somnului.
Pe lângă timpul îndelungat de 12 și până la 72 de ore de digestie pe care îl are fasolea, acest aliment poate fi benefic pentru organism dacă știm cum să-l consumăm.
Cele mai ușor de digerat alimente sunt iaurtul, supele cremă, mâncărurile pe bază de legume etc. Pentru o masă ceva mai copioasă, se poate recurge la o salată cu ton și diverse legume seara, astfel încât somnul să nu fie perturbat.
„Există studii care au descoperit faptul că persoanele care sunt diabetice și au o calitate proastă a somnului, au un dezechilibru metabolic mult mai mare din cauza glicemiei mărite”, declară invitata.
„Fructele ar trebui să fie mâncate în diferite momente ale zilei, în funcție de metabolism și de sănătatea generală. Este important să ai o masă de fructe pe zi, deoarece este importantă în ceea ce înseamnă enzime, vitamine, minerale și fitonutrienți.”
Emisiunea integrală „Înapoi în viitor”, invitată dr. Simona Carniciu, poate fi urmărită mai jos: