O gustare extrem de populară în Japonia și deosebit de apreciată pentru calitățile sale nutritive, boabele de edamame prezintă beneficii extraordinare pentru sănătate. Iată care printre cele mai importante!
Boabele de edamame sunt boabe de soia, ușor necoapte. Ele se găsesc în comerț congelate, ambalate direct în păstaia lor proprie.
Cine a consumat aceste boabe știe că sunt destul de apetisante. Boabele sunt moi, dar un au înveliș crocant. Miezul lor este dulceag și are o aromă subtilă de nucă.
Pastaia nu se mănâncă, ci se îndepărtează căci este foarte rigidă. Gustul boabelor rămâne la fel de bun, chiar dacă sunt congelate și ulterior gătite la abur.
Boabele de edamame se consumă crude, cu puțină sare presărată alături cu o băutură răcoritoare. Sau pot fi adăugate în salatele delicioase de legume, fie ca garnitură pentru sushi.
Gătite, păstăile de edamame necesită fierbere. Timpul acestora de fierbere pentru boabele mici este foarte scurt – aproximativ 3 minute, timp în care pentru boabele mici este de 5-7 minute. Se servesc ca atare, alături de un pahar de bere revigorant.
Mai pot fi strecurate și în supele cremoase de legume, alături de ceapă sau usturoi verde.
Citește și: Alimente care luptă împotriva îmbătrânirii
La fel ca soia, boabele fragede de edamame reprezintă o sursă importantă de proteine, de vitamine din întreg grupul B și de săruri minerale.
Acestea:
Datorită fibrelor și proteinelor de calitate, boabee de edamame țin sub control nivelul insulinei. Astfel, ele ajută sănătatea inimii și tensiunea arterială.
Datorită conținutului ridicat de sodiu, magneziu, calciu sau potasiu, precum și vitaminelor din grupul B și al acizilor grași de tip Omega3 și Omega6, boabele de edamame contribuie și la o mai bună imunitate a organismului.
Tot datorită concentrației bune de săruri, boabele de edamame sunt extrem de benefice în protecția articulațiilor și pentru întărirea oaselor.
Boabele de edamame sunt sățioase și reprezintă o gustare delicioasă și bogată în orice context. Sunt recomandate în dietă pentru a înlocui carnea sau brânza.
Citește și: 10 alimente care înlocuiesc carnea. Sunt de post, bogate în proteine, fier și vitamine esențiale
Consumate alături de alte legume proaspete sau în salate, boabele de edamame sunt excelente: sănătoase, nutritive și sărace în calorii!
Surse: HealthLine, Medical News Today, Web Md