Când e frig afară nimic nu se compară cu o supă caldă. Călduță sau chiar fierbinte. Depinde de preferințele fiecăruia. Pentru luna ianuarie vă recomandăm cu căldură o rețetă de supă pe care am încercat-o și noi: supă de ardei copți cu telemea de oaie sau telemea de vacă. Cu siguranță va fi pe placul tuturor din familie și chiar o rețetă de pregătit și la ocazii speciale.
Ce să pui în coșul de la supermarket atunci când vrei să faci rețeta de supă de ardei copți? Ardei capia pe care să îi coci sau ardei copți de la borcan, ceapă, usturoi, ulei, piper, sare, brânză telemea (de oaie, de vacă, depinde de preferințe), cartofi, pastă de tomate. Lămâie, pătrunjel sunt de asemenea ingrediente ale rețetei. Cei cărora le place gustul de ghimbir, pot adăuga și ghimbir proaspăt pe lista de cumpărături.
1 borcan de 800 grame de ardei copți
Sau 1 kg de ardei kapia copți proaspăt
2 cepe mari
5,6 căței de usturoi
1 lingură de ulei
1 legătură de pătrunjel tăiat
3 felii de telemea de oaie sau telemea de vacă
1 cm de ghimbir proaspăt
2 cartofi tăiați cubulețe
1 lingură de pastă de tomate
Mod de preparare:
Se coc ardeii kapia, se curăță de coajă și de lasă la scurs. Dacă folosiți ardei din borcan, se scurg de zeamă și de mărunțesc. Se călesc ceapa, ghimbirul, usturoiul și cartofii – toate tăiate cât mai mărunt într-o oală în care s-a adăugat o cană de apă și o lingură de ulei. Se pune capac și se folosește flacără mică a aragazului. Apoi se adaugă ardeii copți tăiați fâșii, pastă de tomate, sare, piper. Când este gata, se servește alături de o felie de brânză telemea și se asezonează cu pătrunjel proaspăt tăiat și puțin suc proaspăt de lămâie. Poftă bună!