De ce se despart cuplurile? Cele mai frecvente motive de despărțire: incompatibilitatea sexuală printre ele

Nu doar infidelitatea este motiv de despărțire. Ci și monotonia în cuplu!
  • Publicat:
De ce se despart cuplurile? Cele mai frecvente motive de despărțire: incompatibilitatea sexuală printre ele
Cele mai frecvente motive de despartire in cuplu, foto Pexels.com

Intrăm mai repede în relații de iubire. Dar și ne despărțim mai repede. Apoi intrăm iar repede în noi relații. Cumva ritmul societății în care trăim – pe repede înainte – este preluat și de relații. Și totuși? Ce piesă din puzzle lipsește căci deși unele persoane își găsește un alt partener, totuși nu se simte împlinită din punct de vedere sufletește?

 

Astăzi, relațiile de cuplu sunt într-o dinamică extraordinară. Lucrurile evoluează rapid și parcă mai repede ca niciodată se ajunge la despărțire. De ce se întâmplă acest lucru?

Cele mai frecvente motive de despărțire: monotonia, abuz, lipsă de scopuri comune

”Sigur că motivele diferă de la caz la caz, în același timp însă observ în jurul meu și la cabinet următoarele motive care grăbesc despărțirea:

  • Lipsa comunicării sau comunicarea ineficientă
  • Lipsa de conexiune emoțională
  • Incompatibilitate sexuală
  • Lipsa de atenție acordată celuilalt
  • Atitudini abuzatoare
  • Infidelitatea
  • Monotonia
  • Ritmuri diferite de evoluție
  • Lipsa unor scopuri comune pe termen lung” a explicat Ovidiu Yang, Life Coach și terapeut.

Așa se întâmplă că singurătatea și solitudinea ajung să fie trăite din ce în ce mai des și să fie preferate în detrimentul singurătății în doi sau unei relații toxice. Cu toate acestea, foarte mulți oameni experimentează teama de singurătate după o despărțire.

Este perfect normal să îți fie frică de singurătate după ce ai ieșit dintr-o relație

În momentul în care te desparți de cineva poți avea anumite stări în ceea ce privește conexiunea cu fostul partener de cuplu. Fie încă îl mai iubești și îți dorești în continuare relația cu el, fie îl iubești dar nu îți mai dorești relația sau nu ai sentimente și nu-ți dorești să continui relația (exceptând situația în care ai o relație bazată pe alte interese decât emoționale). ”Undeva între iubire și ură se află cumva aceste stări pe care le experimentăm cu mențiunea că starea de neutralitate perfectă nu există” a mai completat Ovidiu Yang.

Ovidiu Yang, foto arhivă
Ovidiu Yang, Life Coach, Terapeut, Instructor International ThetaHealing, foto: Arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: