Credeai că numai cu ajutorul pastilelor poți combate infecțiile și agenții patogeni din mediul în care trăiești sau lucrezi? Ei bine, specialiștii în medicină alternativă au întocmit o listă cu plantele ce întăresc rezistența la viruși și îți oferă o protecție sporită. Iată care sunt acestea!
Planta de oregano are proprietăți medicinale deosebite. Printre compușii săi activi regăsim carvacrolul, care stopează și elimina virusurile din organism. De asemenea, tot carvacrolul dar și uleiul de oregano combat virusurile care cauzează herpesul, rotavirusul și infecțiile respiratorii.
Citește și: (P) Ce beneficii au pentru sănătate rozmarinul, oregano, cimbrişorul, salvia şi busuiocul
Toate tipurile de busuioc, de la cel sfințit și până la varianta obișnuită a plantei, sunt utile în lupta cu infecțiile virale. Planta conține apigenina și acid usrolic, compuși ce elimina virusurile care declanșează herpesul, hepatită B și enteroviroza. Mai mult, busuiocul sfințit sporește imunitatea și neutralizează elementele patogene din întreg organismul.
Potrivit specialiștilor, usturoiul are o acțiune antivirala împotriva gripei A și B, a HIV, HSV-1, pneumoniei virale și rinovirusurilor care cauzează răcelile și gripele clasice.
Folosită în ceai sau sub formă de tinctură, menta poate combate o serie de infecții în mod natural, creând totodată o stare de relaxare și optimism. Frunzele sale aromate conțin mentol și acid rozmarinic, cu puternic efect antiinflamator și antiviral.
Folosit cel mai adesea la gătit și pentru a da gust bucatelor alese, rozmarinul mai are și alte proprietăți la fel de importante. Acidul olealonic din conținutul sau acționează eficient împotriva virusurilor care cauzează herpesul, HIV-ul, gripă sau hepatită.
Citește și: Ce pot face pentru noi busuiocul, rozmarinul şi oregano
Nu în ultimul rând, ghimbirul are un efect antiviral extraordinar datorită concentrației sale ridicate de compuși activi. Specialiștii au dezvăluit faptul că planta are rol de stopare a dezvoltării virusurilor și de a preveni accesul agenților patogeni în interiorul celulelor sănătoase din corp.
Surse: HealthLine, NCBI, Nature, Science Direct