Gălbenelele sunt, poate, printre cele mai folosite plante medicinale, având totodată și numeroase beneficii pentru sănătate. Iată cum poți obține maceratul de gălbenele și ce proprietăți are acesta!
Florile de gălbenele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri ca plante medicinale și nu numai! Astăzi sunt incluse în produsele medicamentoase, dar și în cele pentru îngrijirea pielii sau a părului.
Citește și: Gălbenelele, vedetele terapiilor naturiste
Gălbenelele au multiple efecte curative:
Folosite intern, acestea:
Citește și: Adevărul despre crema de gălbenele VIDEO By CSID
Foarte simplu! Ai nevoie de:
Mod de preparare:
Florile uscate de gălbenele se introduc în blender și se mixează până ce sunt ușor mărunțite (atenție! nu transformate în pudră!). Odată mărunțite, ele se adaugă în borcanul curat, urmând a se turna și uleiul din sâmburi de struguri. Borcanul se închide etanș și se pune în dreptul unei ferestre luminoase. Se lasă la macerat preț de 4-6 săptămâni, agitând borcanul odată la câteva zile. Se strecoară în cele din urmă uleiul astfel obținut și se pune într-o sticlă sau într-un alb borcan, la fel, cu închidere ermetică.
Se păstrează la loc întunecos și rece.
Maceratul de gălbenele făcut în casă poate fi păstrat până la 2 ani. Îl poți folosi, așa cum am spus și mai sus, pentru a trata pielea iritată, rănile și arsurile minore, dar și pentru a hidrata și calma pielea uscată (ten, corp, scalp).
Surse: Very Well Health, HealthLine, Materia Aromatica