La ce tratamente apelează românii pentru tratarea răcelii și a gripei?

La ce tratamente apelează românii pentru a trata răceli, gripe sau viroze sezoniere, în sezonul în care organismul este cel mai vulnerabil mai ales în fața virusurilor?
  • Publicat:
La ce tratamente apelează românii pentru tratarea răcelii și a gripei?
Envato

Pentru a descoperi care este comportamentul românilor față de îngrijirea sănătății în sezonul rece, Reveal Marketing Research a realizat un studiu reprezentativ la nivel național, luându-și drept reper de timp luna noiembrie 2021, marcând perioada din an în care organismul este cel mai vulnerabil mai ales în fața virusurilor responsabile pentru răceli, gripe sau viroze sezoniere.

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, în a doua săptămână a lunii ianuarie au fost înregistrate, în România, 140.000 cazuri de infecţii respiratorii și gripă, intr-o linie cantitativă ascendentă.

În aceasta situație, interesant este sa vedem cum reacționează cea mai mare parte dintre romani, și primul aspect pe care îl putem remarca este preocuparea constantă față de întărirea sistemului imunitar, într-un efort de a preveni afecțiunile.

7 din 10 români se focusează pe întărirea sistemului imunitar înaintea sezonului rece

Sau, altfel spus, „67% români au în general un comportament orientat spre prevenție, iar un procent de 69% declară că se focusează pe întărirea sistemului imunitar înainte de începerea sezonului rece.”  Comparativ cu noiembrie 2021 – perioadă caracterizată de teama de a nu contacta virusul Covid-19 și acces limitat la sistemul de sănătate, putem observa ca ambele comportamente înregistrează descreșteri procentuale de 10%, respectiv 5%.

Cele mai des menționate afecțiuni cu care s-au confruntat romanii în acest sezon sunt răceala (62%), viroza (25%) și gripă (23%).

În timp ce doar 34% declară că nu au avut nicio afecțiune, într-o măsură semnificativ mai mare persoanele mature de peste 55 ani (55%). O potențială explicație poate fi probabilitatea crescută de a folosi vaccinul ca măsură de prevenție în cazul acelor categorii de vârstă.

La ce tratamente apelează românii pentru tratarea răcelii și a gripei?
Envato

Remediile la care apelează românii pentru pentru tratarea răcelii și gripei

Cei mai multi romani consideră că principala cauză a virozelor din sezonul rece este mai degrabă transmiterea de la o persoană la alta (74%) și nu neaparat temperatura scăzută (26%).

Revenind strict la modalitățile prin care românii obișnuiesc să se trateze când au o gripă sau răceală, studiul realizat de Reveal Marketing Research  ne arată că „cei mai mulți dintre ei consumă ceaiuri calde (75%), utililizează medicamente (59%), dorm / se odihnesc (49%) și consumă mai multe fructe (42%) sau sucuri din citrice (28%).”

De asemenea, romanii au în continuare încredere în metodele transmise din generație în generație, mai putin științifice, atunci când vine vorba despre tratarea mai ales a racelii. Leacurile naturale ”băbești” precum consumul de usturoi/hrean (28%), frecțiile cu alcool (16%), comprese/șosete cu oțet (14%) sau țuica fiartă (10%) continuă să fie utilizate ca remedii contra răcelii și gripei.

Sursă: reveal.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult