Dacă vreți să slăbiți și nu vreți să cheltuiți o avere, soluția este să vă bazați pe ouă. Deși studii mai vechi legau consumul de ouă de colesterolul crescut, cercetătorii au revenit la sentimente mai bune față de ouă.
Un studiu spaniol recent, publicat în „Clinical Nutrition” a demonstrat că persoanele care mănâncă ouă de cel puțin 5 ori pe săptămână pot avea un indice de masă corporală mult mai bun decât al celor care consumă ouă mai rar.
Cu alte cuvinte, persoanele cărora le plac ouăle se bucură de o greutate optimă. Pe lângă faptul că sunt mai ieftine decât alte surse de proteine și sunt sățioase, ouăle conțin colesterol, proteine de calitate, vitaminele A, B, calciu, zinc și fier.
Cercetătorii spanioli au accentuat asupra importanței cantității de proteine din ou. Un ou are 6 grame de proteine, un procent mult mai bun decât cel întâlnit la carne. Se știe că un consum optim de proteine, din surse fără multe grăsimi, sprijină procesul de slăbire.
În dietă, ouăle pot fi consumate fierte, alături de salate, în omlete cu legume, dar și cu spanac, în supele ramen sau în borșurile de legume.
Însă dacă aveți colesterolul crescut sau vă confruntați cu un exces ponderal, este bine să vorbiți cu un medic despre consumul optim de ouă.
Pentru informații despre dietă, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!