Mănâncă sănătos chiar dacă nu te dai în vânt după gătit. 5 ponturi

  • Publicat:
Mănâncă sănătos chiar dacă nu te dai în vânt după gătit. 5 ponturi
Sursa foto: pexels

Cu toții știm cât de important este să mâncăm sănătos. Însă nu toți avem și timpul necesar pentru a ne pregăti bucatele sau pentru a găti curat, acasă. Din fericire, echipa CSID.RO a pregătit pentru tine câteva trucuri care te pot ajuta să ai o dietă sănătoasă chiar dacă nu găsești timp sau nu îți place, pur și simplu, să gătești.

Cum să mănânci sănătos dacă nu gătești

Alege ingrediente simple

Alimentele gata ambalate sunt accesibile acum la raft și prezente în variante mult mai sănătoase. Optează pentru mixuri delicioase de salată și crudități, pentru piept de pui gata făcut sau pentru ouă gata fierte, iar dieta ta va fi una în deplin echilibru.

Citește și: 2 salate sănătoase și hrănitoare, dar și foarte sățioase

Redefinește-ți mesele

Farfuria ideală ar trebui să conțină o sursă de proteine, una de legume și una de carbohidrați. De pildă, la o masă poți include brânza, cerealele integrale, un fruct și un pumn de nuci crude. Și ai făcut o masă delicioasă și hrănitoare! Astfel, observi și ce mănânci, dar ții și evidența dimensiunilor porțiilor.

Citește și: Cum ar trebui să arate farfuria ideală. Medic nutriționist: Proteinele nu trebuie să depășească 25%

Optează pentru gustări ușor de purtat în geantă

Dacă nu ai la îndemână gustări sănătoase, vei fi tentată să alegi variante nesănătoase atunci când ți se face foame. Ai grijă să porți mereu cu tine batoane de granola sau nuci, batoane proteice sau fructe confiate. Sunt ușor de dus și vor fi mereu la îndemână atunci când ți-e foame.

Comandă mâncare sănătoasă

Există în prezent o sumedenie de variante de preparate culinare sănătoase pe care le poți comanda. Fie că alegi restaurantele sau platformele de profil, o masă caldă, copioasă și sănătoasă este acum doar la un click distanță! Doar bugetul trebuie să îți permită.

Nu uita de preparatele care pot sta congelate mult timp

Uităm adesea cât de util este congelatorul. Cumpărând legume gata curățate și tocate, care pot fi de obicei congelate rapid, asta te ajută să economisești și bani și timp. Optează pentru cât mai multe legume pe care le poți integra în salate sau savura chiar și crude.

Citește și: 5 Mituri despre alimentele congelate

Surse: WebMd, Bupa Uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult