Nimic nu se compară cu o supă caldă, cremoasă. Mai ales pentru noi românii, care de generații suntem obișnuiți să mâncăm cel puțin o dată în zi un bol de supă, un bol de ciorbă sau chiar unul de borș. Asta indiferent de sezon. Însă parcă acum, iarna o supă caldă te unge la suflet, cum spunem noi românii.
Și dacă doriți să variați portofoliul rețetelor de supe, ciorbe, borșuri, vă prezentăm o rețetă testată de noi – supă de ardei gras roșu. Se potrivește și pentru un prânz de sezon dar și pentru o cină lejeră. Și evident, dacă sunteți la cură de slăbire, puteți renunța la smântână și înlocui cu iaurt degresat.
Veți avea nevoie pentru această rețetă delicioasă de următoarele ingrediente ardei grași roșii, ceapă, usturoi, supa de legume sau supă de pui, smântână, sare, piper, ulei de măsline. Opțional puteți condimenta cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt sau 2 frunze de busuioc italian proaspăt și consuma cu crutoane sau pâine.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cratiță mare ceapa, usturoiul, ardeii grași tăiați fâșii se pun alături de 2 linguri de ulei și o jumătate de cană de apă. Se pune un capac și se amestecă. Când ceapa devine translucidă, se adaugă supa de pui sau de legume. La foc mic se lasă la fiert. Când ardeii s-au fiert, se dă de foc. Se condimentează cu sare și piper după gust. Cu ajutorul unui mixer vertical se omogenizează. Apoi se adaugă smântâna. Se decorează cu busuioc sau pătrunjel. Se poate consuma cu crutoane sau pâine proaspătă. Poftă bună!