5 lucruri vitale pe care le înveți despre corpul tău la terapie

Când te-ai uitat ultima oară cu drag la corpul tău și l-ai admirat din vârful degetelor de la picioare, până în creștetul capului?
  • Publicat:
5 lucruri vitale pe care le înveți despre corpul tău la terapie
Ai de relație de respingere față de corpul tău? Iată ce spun psihologii, foto Pexels.com

Când i-ai spus din inimă (apropo, este găzduită tot de el) corpului tău un mare Mulțumesc? Când ți-ai dat voie să te simți bine în pielea ta chiar dacă asta ar fi însemnat să furi din timpul pe care îl dedici altcuiva în mod normal? Când ai verificat ultima oară prin analize și teste medicale, doar așa preventive că ești bine? Deși, fără corp nu am putea ființa, deseori îl luăm în calcul atunci când nu mai corespunde poate din punct de vedere estetic sau ne îmbolnăvim mai serios. Sau poate atunci când ne supărăm pe el că nu mai dă randament, este obosit, se îngrașă de la nutrienții lipsiți de valoare cu care încercăm să-l reducem la tăcere.

Marea majoritate a timpului trăim în minte, iar atunci când corpul ne transmite mesaje prin semne și simptome, fie le ignorăm, fie le reducem la tăcere prin medicamente antidurere, alcool, țigări, mâncare…

Ce relație construiești cu corpul tău: de iubire, de armonie, de neacceptare?

Fiecare are propria relație cu corpul în care locuiește și care îl ajută să dea viață gândurilor pe care le emite. Corpul ajută să simțim emoțiile, iar acestea au un mesaj de transmis chiar dacă sunt greu de digerat pe moment. Aceasta este una dintre lecțiile de bază despre corp pe care psihoterapeuții și medicii psihiatri le explică. Reprimarea emoțiilor pe termen lung poate duce la îmbolnăvire.

Nu îți mai speli corpul? Nu este în regulă, iată ce ar putea anunța lipsa igienei corporale

Primul semn posibil al instalării stărilor depresive este lipsa igienei corporale. Mai pe românește când nu îți mai vine să te speli, să te schimbi de haine, să te îngrijești, analizează și ce tip de stări și gânduri predomină în mintea și corpul tău.

Corpul privit ca un templu și gestionarea emoțiilor de ajutor în relația cu corpul

Corpul tău este templul tău și dacă îl tratezi cu respect te vei simți minunat. În plus, alt corp nu mai primești.

De-a lungul anilor, putem observa că este  o legătură între modul în care știm să gestionăm emoțiilor și modul în care ne tratăm corpul. Unele persoane uită de supărare să mănânce, să se hidrateze, sau din contra ”intoxică” corpul cu fel și fel de substanțe precum alcool, nicotină, zahăr, mâncare în exces ca să uite. Însă când te conectezi la corpul tău, știi exact ce are nevoie pentru a te bucura de sănătate și energie la cote ridicate.

Cum eliberezi stresul din corp?

Corpul tău acumulează stresul. De aceea, activități precum mișcarea, sportul, dansul (chiar și dansul de unul singur) detensionează mușchii și se eliberează hormone ce dau starea de bine. De asemenea, prin viața sexuală corpul se elibrează de stres dacă actele sexuale se desfășoară într-un cadru de siguranță, acceptare și iubire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult