Atunci când ai un ten predispus la erupții acneice, trebuie să ai grijă la anumite aspecte. Iată ce NU trebuie să faci sub nicio formă! Și problemele vor dispărea mai repede decât crezi.
Acneea este o problemă dermatologică ce afectează peste 50% dintre adolescente și peste 10% din persoanele adulte.
Aceasta nu este o boală contagioasă, astfel că nu trebuie să îți faci griji că se va transmite. Însă există o serie de lucruri pe care le poți face pentru a preveni apariția acneei sau pentru a ameliora simptomele acesteia. Iată care sunt ele!
Potrivit specialiștilor din întreaga lume, atunci când ne atingem tenul, ducem sebumul dintr-o parte a feței în alta și răspândim bacteriile. Astfel, porii se blochează, iar erupțiile se înmulțesc.
Evită atingerea feței, stoarcerea coșurilor sau ruperea cojițelor. Lasă pielea să se vindece de la sine. În caz contrar, nu doar că nu vei scăpa de problemele acneice, însă te vei alege și cu cicatrici sau semne destul de urâte pe piele.
Citește și: Acneea şi factorii care o pot AGRAVA
Studiile au confirmat de-a lungul anilor o asociere între consumul de lactate și apariția acneei.
Astfel, fie că ești în acea perioada delicată a lunii sau pur și simplu te confrunți cu coșuri neplăcute sau erupții cutanate, elimină imediat toți factorii declanșatori din dietă (laptele și produsele din lapte).
În schimb, consumă cât mai multe lichide și, dacă se poate, apă cu lămâie înainte de mese.
Citește și: Ai probleme cu acneea? Trebuie să eviți lactatele! Ce să mănânci și ce să eviți ca să ai o piele curată
Tot specialiștii avertizează și-n privința abuzului de suplimente cu vitamine. Potrivit acestora, atunci când se exagerează cu anumite suplimente, nivelul de testosteron poate crește, iar asta declanșează în mod sigur acneea.
Biotina, încurajată spre consum pentru capacitatea sa de a sprijini sănătatea părului, pielii și unghiilor, poate fi și ea în egală masură dăunătoare dacă te confrunți cu acnee.
Surse: Klein Md, Cleveland Clinic, Web Md