Semne care arată colesterolul mărit

Află ce semne îți arată că ai colesterolul peste valori normale!

Dacă ai consumat de Sărbatori sau în ultima vreme cantități mari de dulciuri, carne de porc, maioneză și alcool, este momentul să-ți faci un set de analize.

Aceasta pentru că e posibil să ai colesterolul crescut. Fă-ți neaparat analizele dacă ai în familie cazuri de infarct sau accidente vasculare. Acestea apar și pe fondul colesterolului crescut.

Ar trebui să te îngrijorezi dacă ai colesterolul total mai mare de 240, colesterolul rău sau LDL mai mare de 160, colesterolul bun HDL mai mic de 40 și trigliceridele peste 200.

Exista câteva simptome ale colesterolului crescut, care ar trebui să te aducă rapid la medic. Printre acestea se numără amorțeala și durerile de mâini, dar și apariția unor puncte de grăsime la nivelul ochilor.

Alte semne ale colesterolului crescut pot fi oboseala, lipsa de energie, amețeala, durerile de cap, respirația urât mirositoare, vederea neclară și indigestia.

Nu trebuie neglijată nici durerea în piept, care poate anunța mai multe tipuri de probleme cardiovasculare.

Pentru informații despre sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult