Focaccia garden delicioasă – rețetă fără făină, fără drojdie, fără ou

Am încercat alături de copii o rețetă delicioasă de focaccia proteică pe bază de linte. Am decorat-o cu legume și tofu, precum o grădină.
  • Publicat:
Focaccia garden delicioasă – rețetă fără făină, fără drojdie, fără ou
Focaccia din linte - rețetă testată - foto: Mădălina Drăgoi

Cine nu este îndrăgostit de gustul de focacia? Și dacă focaccia mai este și aromată cu usturoi, rozmarin atunci gustul este savuros de-a dreptul. Însă, cei care nu se împacă foarte bine cu preparatele pe bază de făină de grâu fie din cauza unor intoleranțe alimentare fie că vor să slăbească nu consumă acest tip de pâine specific Italiei cu toată inima. Dar mâncarea trebuie savurată din inimă. Pentru ei, dar și pentru noi, am testat o rețetă senzațională de focaccia din linte. Deci o sursă importantă de proteine. Se poate asezona cu legume, brânză, ceapă sau tofu.

 

Bucurie în bucătărie. Mai ales atunci când prepari ceva nou. Rețeta de focaccia din linte am testat-o alături de fiul meu și prietena lui de la grădiniță. A fost o încântare și pentru ei să fie implicați, dar și pentru adulți, căci de… Nu mai era implicată făină și nici foarte mulți carbohidrați.

Ce ingrediente sunt necesare atunci când vreți să preparați focaccia din linte?

În primul rând aveți nevoie de linte roșie, un mixer vertical care va transforma lintea înmuiată în apă circa 10 ore într-o pastă. Mai adăugați pe lista de cumpărături și turmeric, ceapă verde, roșii, brânză, ciuperci, ardei gras, vinete. Depinde ce preferințe dar și de ce legume aveți disponibile.

focaccia din linte, foto Mădălina Drăgoi
Rețeta excelentă de încercat și cu copiii – focaccia din linte, foto Mădălina Drăgoi

Focaccia garden din linte – rețetă fără făină, fără drojdie, fără ou

Ingrediente:

500 g linte spălată și lăsată la înmuiat circa 10 ore

Un vârf de cuțit de praf de turmeric sau curcuma

Sare

Ceapă verde

Roșii

Ardei gras

Brânză

Ulei de măsline

Mod de preparare:

Lintea se spală bine și se lasă acoperită de apă circa 10 ore. Ocazional se schimbă apă și se adaugă apă pentru a se hidrata lintea. Cu ajutorul unui mixer vertical se face o pasta din linte. Se adaugă un praf de curcuma și un praf de sare. Se pune și  o linguriță de ulei de măsline. Pe pune într-o tavă lată peste o hârtie de copt în cuptorul încălzit la circa 200 grade C. Se lasă la copt circa 15, 20 minute. Între timp se pregătesc legumele pentru ornat. Se adaugă în funcție de imaginație: ceapă verde, roșii, ardei, brânză etc. Se mai dă la cuptor pentru circa 20, 25 minute. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult