Pofta de dulce poate fi satisfăcută și cu deserturi „curate”, fără E-uri cu efecte incerte, cum e cazul acestor biscuiți de post. Sunt însă câteva trucuri de care trebuie să ții cont ca să obții biscuiți fragezi și pufoși în interior, care se topesc în gură.
Îi poți savura simpli, doar pudrați cu puțin zahăr, alături de o cafea, sau le poți adăuga un moț de dulceață și puțină frișcă din lapte de cocos și să îi ronțăi seara, lângă o ceașcă de ceai cu efect relaxant.
Mai întâi de toate, 5 trucuri importante:
Mod de preparare:
Pornește cuptorul la 230 de grade Celsius.
Pune sucul de lămâie peste laptele de migdale, amestecă și lasă deoparte.
Într-un castron, amestecă ingredientele uscate: făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea. Adaugă peste ele 50 de grame de unt rece și frământă aluatul cu mâinile.
La final, aluatul trebuie să aibă o textură nisipoasă. Peste el se adaugă, într-o adâncitură făcută în centru cu o lingură, amestecul de lapte de migdale cu suc de lămâie. Toarnă lichidul treptat, nu tot deodată – e posibil să nu ai nevoie de tot.
Continuă să frămânți aluatul până se omogenizează bine ingredientele și poate fi modelat ușor.
Presară puțină făină pe masa de lucru și peste aluat, apoi întoarce-l ușor de 5-6 ori de pe o parte pe alta. Mai poți adăuga puțină făină pe masă dacă aluatul este lipicios.
Întinde aluatul cu un sucitor, astfel încât grosimea acestuia să fie de aproximativ 2,5 centimetri. Decupează cu o formă rotundă (poți folosi și un pahar cu marginile subțiri).
Din acest aluat obții cam 8 biscuiți. Pune discurile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt – lasă suficient spațiu între ele, ca să aibă loc să crească.
Pensulează fiecare disc de aluat cu restul de unt vegan topit. Presează ușor cu degetul în centrul fiecărui disc de aluat. În acest fel biscuiții vor crește uniform și nu se vor crăpa în mijloc.
Bagă tava la cuptor și lasă biscuiții să se coacă 10-15 minute, până capătă o crustă aurie.
Acești biscuiți de post se păstrează foarte bine timp de câteva zile dacă îi pui, după răcire, într-o pungă cu închidere tip ziplock sau recipient închis ermetic.
Sursă rețetă: minimalistbaker.com