Pe măsură ce anii trec, nevoile pielii noastre se schimbă. Este necesar să luăm măsuri timpuriu pentru a ne menține tenul cât mai frumos și mai sănătos! Iată de la ce produse să nu faci rabat, nici măcar acasă!
După vârstă de 30 de ani, pielea își pierde din elasticitatea de odinioară, colagenul scade drastic, iar reînnoirea celulară se întâmplă și mai lent. Ce înseamnă acest lucru? Și ce am putea face noi, femeile, pentru a preveni îmbătrânirea prematură? Ei bine, am putea apela la aceste produse:
Dacă îți dorești un ten făr’ de cusur, chiar și la 30+, atunci exfolierea regulată, eliminarea celulelor moarte și eliberarea porilor sunt imperios necesare. Poți obține toate aceste efecte folosind produsele pe baza de acizi AHA/BHA. Este suficient să le folosești odată/săptămâna, îndeosebi în rutina de seară.
Vitamina C este un puternic antioxidant. Efectele nocive ale radicalilor liberi sunt adesea vizibile după vârstă de 30 de ani, și ele își fac apariția sub formă de riduri fine și pete pigmentare. Vitamina C are, așadar, capacitatea de a elimina radicalii liberi care erodează celulele. Mai mult, aceasta poate avea și un efect de luminare/curățare a tenului în profunzime, eliminând petele nedorite.
Citește și: Vitamina C pentru piele: beneficii, contraindicații, mod de utilizare
Acidul hialuronic este un hidratant puternic care există în mod natural în piele. Odată ce depășești vârsta de 30 de ani, nivelul de acid hialuronic din piele începe să scadă și este necesar să intervii din exterior, suplimentând. Folosirea unui serum cu acid hialuronic poate oferi elasticitate și vitalitate pielii tale.
Nici retinolul nu ar trebui neglijat la maturitate. Retinolul stimulează procesul natural de reînnoire al pielii și este unul din puținele produse anti-aging cu acțiune dovedită. Acesta îmbunătățește simțitor aspectul pielii, textura acesteia, estompează ridurile de expresie și petele pigmentare și reduce și dimensiunea porilor.
Citește și: Cum să folosești retinol să nu-ți iriți pielea
Ca măsură preventivă, poți folosi crema cu factor de protecție încă de la 20 de ani. Și o poți aplica zilnic, indiferent de anotimp. Căci, în timp ce vitamina C sau acidul hialuronic sunt necesare pentru a repara „răul” deja creat, SPF-ul aplicat zilnic are rolul de prevenție.
Surse: Glamour, Brainz Magazine, Everyday Health