Îți place să gătești, dar vrei să duci o viață cât mai sănătoasă? Atunci atenție maximă la uleiurile cu care gătești, dar și la sursele de grăsimi saturate.
Conform specialiștilor americani, cel mai periculos ulei pentru gătit este cel de palmier. Aceasta pentru că are cantități mari de grasimi saturate. Daca îl folosești ocazional, nu este o problemă.
Dacă însă îl folosești des, ar trebuie să-ți măsori colesterolul. Aceasta pentru că uleiul de palmier poate duce la creșterea nivelului de colesterol rău din sânge, componenta LDL.
Există însă și alte surse de grăsimi saturate care ar trebui consumate cu măsură. Acestea sunt carnea roșie, untul, uleiul de cocos, înghețata din comerț și produsele de patiserie.
Cele mai sănătoase surse de grăsimi rămân uleiul de măsline, peștele gras, ouăle, nucile și semințele crude. Dintre acestea, uleiurile și nucile ar trebui consumate cât mai proaspete, fără preparare termică.
Pentru informații despre nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!