Dacă nu lucrezi de acasă, cel mai probabil ce mănânci la prânz la birou este un factor de stres în plus sau oricum o alegere anevoioasă. Mai ales că, știu cum este când ajungi seara acasă, fără energie și nu mai ai putere să și gătești.
Însă, există câteva soluții rapide, pe care le poți pregăti din timp, poate chiar din weekend și le poți depozita în frigider fără teama că se vor strica pentru câteva zile.
Așa am devenit eu mare fan al borcanelor în care pot încăpea mesele de prânz gustoase și hrănitoare.
Iată 3 borcane cu rețete perfecte pentru masa de la birou, pe care nici nu trebuie neapărat să le încălzești și care sunt ușor de transportat fie că ai mașină, fie că mergi cu mijloacele de transport în comun.
Bogat în substanțe nutritive, năutul poate fi transformat într-o rețetă sățioasă, precum cea pe care ți-o propun mai jos. (Află ce se întâmplă dacă consumi năutul zilnic, o sură nemaipomenită de nutrienți esențiali)
Cantitatea este pentru 2 borcane a câte 1 litru, pentru tine și partenerul tău sau pentru două zile din săptămână.
Poți înlocui năutul cu fasole roșie sau albă (tot din conservă) sau poți renunța la anumite ingredientele, în funcție de preferințele tale culinare.
Borcanele sunt gata în 30 de minute.
Spală năutul bine și lasă-l să se scurgă într-o sită. Spală feniculul, zvântă-l, curăță-l și îndepărtează cotorul. Apoi, taie-l fin.
Mătunțește separat verdeața feniculului. Curăță morcovii de coajă și dă-i pe răzătoare. Spală mărul, taie-l în sferturi și scoate-i cotorul. Taie pulpa fructului cubulețe și amestecă cu 2 lingurițe zeamă de lămâie.
Spală și pătrunjelul, zvântă-l și toacă grosier frunzele. Curăță portocala de coajă, taie-o felii și colectează sucul.
Amestecă sucul de portocale cu zeama de lămâie rămasă, crema de migdale și mierea. Adaugă sare și piper, după gust.
Toarnă dressing-ul în borcan. Pune deasupra năutul, feniculul, morcovii, cubulețele de mere și verdeața de la fenicul și pătrunjelul.
Înainte de servire, scutură borcanul sau amestecă.
Fructele de pădure au numeroase proprietăți nutritive și previn o sumedenie de afecțiuni medicale de la bolii ale sistemului nervos, cum este demența sau chiar anumite tipuri de cancer. (Află cum pot fructele de pădure și alte fructe la fel de gustoase să prevină un infarct).
Cantitatea este pentru 2 porții, iar timpul de preparare doar 15 minute.
Mărunțește nucile de macadamia și caju. Spală fructele de pădure proaspete și usucă-le bine cu un prosop de bucătărie. Dacă ai fructe congelate, decongelează-le și scurge-le foarte bine.
Pune iaurtul în borcane sau boluri cu capac. Adaugă sirop de agave în funcție de cât de dulce îți place să fie, apoi răstoarnă nucile și fructele.
Acest fel merge mai bine cu mic-dejunul de la birou sau cu o gustare între mese, dar poate fi sățios și pentru prânz în zilele când vrei să mănânci mai puțin consistent.
Poți înlocui acest borcan cu o rețetă cu fructe care să conțină portocale, clementine, avocado, brânză cremoasă și fulgi de migdale. Un răsfăț sănătos.
Gata în doar 20 de minute, „orezul colorat” are puține calorii și o cantitate generoasă de proteine și fibre. Ingredientul secret, broccoli este bogat în substanțe nutritive și fibre, ceea ce înseamnă și că îți va oferi o senzație de sațietate. Toate acestea îl fac un substituent generos al orezului clasic care conține mult mai multe calorii.
Taie floretele de broccoli de pe cotor și spală-le. Spală și roșiile și taie-le pe jumătate. Spală ardeiul și chili, curăță-i de semințe și taie-le bucățele mici.
Pentru a găti orezul de broccoli, adaugă într-un blender bucățile de broccoli, chili, uleiul de măsline și sosul de soia și mixează-le pe toate relativ puțin până compoziția ajunge la consistența orezului.
Încorporează ardeiul gras, roșiile și semințele de floarea-soarelui.
Citește și: Curry de linte – rețetă rapidă, ieftină și delicioasă
Citește și: 10 alimente care pun sângele în mișcare. Sunt bune și la dietă!
Sursă: NGM, Postul intermitent, Mențineți-vă în formă și păstrați-vă sănătatea cu metodele 5:2 și 16:8