Poți îndulci cafeaua sau ceaiul cu un delicios și sănătos sirop de păpădie înflorită! Și este foarte ușor de preparat acasă – vezi mai jos rețeta și beneficiile!
Siropul din flori de păpădie este foarte gustos, dar are și proprietăți medicinale. Primăvara înfloresc păpădiile, așa că este momentul ideal să prepari un sirop din ele, care poate avea efecte benefice asupra sănătății.
Florile trebuie culese întotdeauna dimineața, pentru că atunci sunt cele mai dulci și aromate.
Pentru a face sirop de păpădie ai nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de preparare:
O cură de 3 săptămâni cu sirop de păpădie poate face minuni pentru imunitate. Ia în fiecare zi 2-3 lingurițe de sirop, dimineața, vei scăpa de tuse.
Îl poți adăuga în cafea sau ceai, putând înlocui cu succes mierea. De asemenea, poate fi folosit și ca umplutură pentru clătite sau pe pâine prăjită.
Păpădiile sunt o sursă excelentă de fier, calciu, mangan și vitamine, fiind ideale pentru prevenirea sau ameliorarea simptomelor de răceală, infecții urinare, dar și adjuvante în bolile de ficat (stimulează secreția biliară a ficatului) sau de rinichi.
Totodată, siropul de păpădie este un diuretic natural care te ajută să combați retenția de apă din țesuturi.
Nu în ultimul rând, siropul de păpădie are proprietăți antispastice și poate fi de ajutor în caz de balonare, crampe sau constipație.