Rețeta ideală de demachiant făcut în casă: natural și super eficient!

  • Publicat:
Rețeta ideală de demachiant făcut în casă: natural și super eficient!
Sursa foto: shutterstock

Regula de aur pentru un ten curat și sănătos? Demachierea! Care trebuie făcută cu sfințenie, în fiecare seară. Iată o rețetă la îndemână oricui. Uită de produsele din comerț! 

Rețeta de demachiant homemade

Machiajul păstrat pe chip blochează porii, iar tenul tău va reține toate reziduurile de praf, transpirație și bacterii acumulate peste zi. De aceea, folosirea unui demachiant natural, făcut în casă, este esențială pentru îndepărtarea eficientă a machiajului, dar și pentru hidratarea tenului în profunzime.

Iată cum poți face și tu un demachiant blând cu pielea ta, în 3 pași simpli:

Alege un ulei de bază, potrivit pentru tenul tău

Majoritatea produselor din comerț au la baza substanțe uleioase. Gândește-te numai la fondul de ten, la ruj și concealer lichide. Acestea sunt eliminate eficient tot cu un ulei. 

Recomandare: dacă ai tenul sensibil, optează pentru uleiul de măsline, acesta fiind și intens hidratant și plin de substanțe nutritive.

*Uleiurile de argan sau cocos, fie ele și complet naturale, blochează și astupă porii. Așa că nu sunt recomandate.

Citește și: Demachierea corectă, pas cu pas

Adaugă uleiuri cu proprietăți nutritive

După ce alegi uleiul de bază (măsline, în cazul nostru), este timpul să adaugi și alte câteva ingrediente care îți vor ajuta tenul să rămână sănătos și curat.

Recomandare: uleiul de jojoba este un antibacterian excelent, care lasă pielea moale și complet curată.

Alte ingrediente cu proprietăți nutritive: vitamina E lichidă și uleiul de mușețel, dar și uleiurile esențiale de lavandă, portocală, arbore de ceai sau mentă.

Citește și: 6 trucuri super simple de frumusețe care te vor ajuta să economisești timp, dar și bani

Combină ingredientele și folosește corect demachiantul

Așadar, vei avea nevoie de:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de ulei de cocos
  • o lingură de ulei de jojoba
  • 6 picături de vitamina E lichidă

Mod de preparare: folosește un recipient curat și amestecă împreună ingredientele. Când te demachiezi, agită bine recipientul, apoi pune pe o dischetă demachiantă câteva picături și masează cu mișcări circulare și blânde tenul. Clătește fața bine și apoi continuă-ți rutina de îngrijire!

Sursă: The Beauty Inside Out

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult