5 alimente bogate în pelargonidină, antioxidantul care încetinește procesul de îmbătrânire

  • Publicat:
5 alimente bogate în pelargonidină, antioxidantul care încetinește procesul de îmbătrânire
Sursa foto: envato

Potrivit celor mai recente studii, oamenii care introduc în dieta lor fructele de pădure par să trăiască mai mult. Explicația? Aceste alimente conțin pelargonidină, un compus care încetinește îmbătrânirea și contribuie simțitor la prevenția bolii Alzheimer. Iată mai multe despre asta! 

Pelargonidina: ce este, ce beneficii aduce cu sine

Pelargonidina este un compus organic natural, aparținând clasei antocianidinelor. Este un pigment vegetal și are o culoare portocalie caracteristică. Se află într-un subgrup al flavonoidelor, care au proprietăți antioxidante.

Beneficiile pentru sănătate ale pelargonidinei:

  • îmbunătățește funcția vasculară prin scăderea inflamației în corp
  • reglează microbiomul intestinal
  • previne afecțiunile provocate de stresul oxidativ, precum bolile de inima și cele neurodegerative
  • are rol protector în organism
  • îmbunătățește sistemul imunitar
  • lupta împotriva radicalilor liberi din organism
  • scade stresul oxidativ

Iată care sunt alimentele cu cel mai ridicat conținut de palargonidina:

Căpșunele

Pe lângă faptul că au un conținut ridicat de pelargonidină, căpșunele sunt și bogate în vitamina C, un alt antioxidant puternic cu proprietăți antiinflamatorii, care ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi și sprijină sistemul imunitar.

Citește și: Căpșunile, bune pentru diabet, slăbire și gastrită. Ce beneficii au aceste fructe delicioase

Merișoarele

Alte fructe care conțin pelargonidină și au beneficii antiinflamatoare sunt merișoarele. De asemenea, acestea au și beneficii antibacteriene.

Prunele

Prunele au un conținut scăzut de zaharuri, fapt ce le recomandă spre combaterea constipației și reglarea glicemiei. Studiile mai arată și faptul că polifenolii din prune ajută la reducerea declinului cognitiv.

Citește și: Prunele, remediul ideal pentru constipaţie

Fasolea roșie

Pentru a te bucura de beneficiile uimitoare ale pelargonidinei, consumă și fasole roșie. Este o sursă excelentă de fibre și ajută la scăderea colesterolului și la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. 

Ridichile

Și nu în ultimul rând, ridichile. În afara faptului că sunt o sursă bună de antioxidanți, ridichile conțin potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale și reduce riscul de atac de cord. Introdu-le și pe acestea în dieta ta!

Citește și: Carența îngrijorătoare care duce la apariția bolii Alzheimer. Ce trebuie să mănânci

Sursă: Well and Good

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult