După cum numele sugerează, Croque Madame este un sandwich crocant absolut delicios care oferă un mix de texturi și arome. Pentru acest sandwich ai nevoie de câteva ingrediente, printre care și mușchiul file Matache Măcelaru’.
Ingrediente pentru sosul Mornay
Ingrediente sandwich
Ingrediente pentru ouă
Mod de preparare
Pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade Celsius. Într-o tigaie mică lasă untul la topit la foc mediu. Adaugă făina și amestecă timp de 1 minut. Treptat, adaugă laptele, sarea și piperul și amestecă. Lasă-le pe foc timp de 2 minute, îndepărtează-le de pe foc și adaugă brânza Gruyère. Lasă sosul la răcit timp de 10 minute.
Într-o tigaie pentru cuptor, pusă la foc mediu, lasă pâinea pe ambele părți să se rumenească. Adaugă pe fiecare felie în parte unt, câte două felii de mușchi file Matache Măcelaru’ pe fiecare felie de pâine, câte o linguriță de muștar și o linguriță de sos Mornay. Adaugă brânza Gruyère pe restul feliilor de pâine și restul sosului și brânza rămasă după asamblare.
Transferă tigaia în cuptor și las-o la gătit până se topește brânza și devine rumenă, cam 15-18 minute.
Într-o altă tigaie topește untul la foc mediu, adaugă cele două ouă și lasă-le timp de 3 minute. Asezonează-le cu sare și piper și pune-le deasupra celor două sandwich-uri. Poftă bună!