Cui nu-i plac pastele? Cine poate rezista unei porții de spaghetti cu sos de roșii aburinde? Toate bune și gustoase, însă este știut că pastele făinoase sunt bogate în kilocalorii. În funcție de sos, ingredient gen carne, pește și de cât ulei s-a folosit o porție generoasă de paste poate ajunge și la 500 kilocalorii. Ceea ce nu este tocmai de ajutor atunci când vrei să slăbești, însă este greu să reziști. Și sunt familii în care pastele făinoase se gătesc foarte des. Oare câte regimuri de slăbire nu se strică exact din cauza poftei de paste?
Cui îi plac însă dovleceii? Sau frații lor zuchinni? Ei bine, dovleceii, zuchinii nu sunt buni doar ca garnituri de legume sau în supe creme ori ciorbe. Există multe variante de rețete de spaghetti din dovlecei sau din zuchinni. Și vestea bună este că sunt ideale pentru slăbire, dar și gustoase.
Ei bine, există și posibilitatea să mănânce ”paste” și să nu te îngrași. Depinde din ce sunt făcute pastele. Spre exemplu, poți substitui pastele din cereale cu dovlecei. Mai exact, dovlecei sau zuchinni – au un gust neutru și devin delicioși în combinație cu sosuri de paste consacrate. În plus, se pot face chiar și cu puțin usturoi și ulei de măsline sau unt și ulei de măsline și sare.
Pentru a prepara spaghetti din dovlecei aveți nevoie de circa 1 dovlecel (de 250 g) pentru fiecare porție. Există diverse aparate cu care puteți transforma dovleceii în spaghete sau chiar cu un cuțit se pot tăia cât mai subțire sau mai fin. Noi nu am avut acest tip de aparat și am folosit o răzătoare normală.
Pastelor din dovlecei sau zuchinni li se spune și zoodles sau zuchinni noodles. Acestea se pot combina cu sosul dorit crude sau ușor călite într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline. Noi am testat un sos din ceapă roșie, usturoi, ton, pasta de tomate, porumb.