Planta care stopează căderea părului, face minuni!

Descoperă uleiul esențial care stopează căderea părului: dintr-o plantă pe care o folosești des în bucătărie, dar face minuni și pentru păr.
  • Publicat:
Planta care stopează căderea părului, face minuni!
Descoperă uleiul esențial care stopează căderea părului

Lupta împotriva căderii părului, atât la femei, cât și la bărbați, nu este una facilă, deși se descoperă din ce în ce mai multe și mai eficiente soluții. Metodele naturale funcționează în proporții mai mari decât am putea crede. Iar abordarea cea mai corectă este atât din exterior, cât și din interior.

Află câteva modalități simple și naturale prin care poți avea grijă de părul tău, fără a folosi prea multe produse costisitoare.

Rozmarinul, minuni pentru păr

Deși nu este o informația des vehiculată, una dintre plantele care pot preveni sau chiar stopa căderea părului este chiar rozmarinul, supranumit „regina antioxidanților”.

Folosit de fitoterapeuți mai ales pentru stimularea cogniției, rozmarinul are „efecte blânde de încălzire și dispersare” ceea ce îl face un aliat natural al inimii, ficatului, digestiei, dar și un stimulent al tonusului organismului și stării de bine.

Proprietățile sale medicinale sunt completate de efectul pe care îl are împotriva căderii părului, așa cum o confirmă un studiu randomizat ai cărui participanți sufereau de căderea părului. Un grup a primit un amestec de uleiuri esențiale pe bază de rozmarin pentru a-și freca scalpul, în timp ce al doilea grup a primit un amestec fără uleiuri esențiale.

După șapte săptămâni, persoanele care au beneficiat de uleiurile esențiale pe bază de rozmarin au prezentat o îmbunătățire în procesul de creștere a părului (descoperă cum ajută uleiul de rozmarin la creșterea părului?)

Rețetă cu rozmarin împotriva căderii părului

Astfel, pentru a preveni căderea părului și a stimula creșterea lui, fitoterapeuții recomandă un amestec de:

Ingrediente:

  • 2 lingurițe de ulei esențial de rozmarin
  • 2 lingurițe de ulei esențial de levănțică
  • 14 grame de tinctură de ardei iute
  • 470 de mililitri de ulei de susan

Mod de folosire:

Masează-ți scalpul cât de des poți, cu o mică parte din amestecul preparat și lasă câteva minute bune să își facă efectul.

Contraindicații

Fie că îi folosești frunzele sub formă de ceai uscat sau proaspăt, fie că te masezi cu ulei esențiale sau uzitezi o tinctură de rozmarin, este bine să știi că în timpul sarcinii și alăptării este recomandat să nu folosești doze mari de rozmarin și chiar să eviți uleiul esențial.

Pentru că rozmarinul reduce nivelul de glicemie, persoanele care au tratament cu insulină trebuie să își monitorizeze constant glicemia.

De asemenea, există, deși într-un procent foarte mic, oameni care fac dermatită atunci când se expun la rozmarin, de aceea este bine să fii atent la modul cum reacționezi așa încât să îți dai seama dacă trebuie să reduci cantitatea sau chiar trebuie să eviți folosirea rozmarinului.

Citește și: Ce se poate întâmpla dacă nu-ți cureți regulat peria de păr?

Citește și: Ierburi aromatice pentru tinerețe veșnică: cimbru, rozmarin, busuioc, salvie și lavandă

Citește și: Rozmarinul – cheia memoriei veşnic tinere?

Sursă: De la Forêt, R., Alchimia naturii. Ghidul complet al mirodeniilor și plantelor medicinale și aromatice, Ed. Paralela 45, 2019

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult