Când ți-e poftă de ceva sănătos și ușor de preparat, încearcă această rețetă de dovlecel umplut cu legume, perfect la dietă.
Ingrediente:
Preparare:
Spală bine dovleceii și taie-i în două, pe lungime. Curăță-i de semințe, apoi așază jumătățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu părțile tăiate în sus.
Curăță și taie mărunt ceapa. Călește-o 2-3 minute într-o tigaie adâncă cu puțin ulei și sare.
Adaugă ciupercile curățate și tăiate felii, ardeiul gras tăiat cubulețe, orezul fiert, bulionul și condimentele.
Lasă pe foc 5-6 minute să se omogenizeze amestecul. La sfârșit adaugă pătrunjelul tocat și amestecă.
Umple jumătățile de dovlecel cu acest amestec și introdu tava la cuptorul preîncălzit.
Lasă la copt aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
În ultimele 5 minute, presară peste dovlecei o mână de cașcaval dat pe răzătoare.
Scoate dovlecelul umplut de la cuptor când se formează la suprafață o crustă aurie.