În piețe se găsesc deja cartofi noi, numai buni de tras rapid la tigaie și de savurat alături de o salată de primăvară. Îți oferim astăzi o rețetă simplă de cartofi noi la tigaie, pentru care ai nevoie doar de 6 ingrediente: cartofi noi, unt, mărar, usturoi, sare și piper.
Vezi mai jos cantitățile și modul de preparare.
Cartofii noi se spală cu un burete abraziv, dar nu se curăță de coajă. Aceasta este foarte subțire și poate fi consumată fără probleme, ba chiar le dă cartofilor un gust delicios.
După ce îi speli, tamponează-i cu un prosop de hârtie pentru a absorbi toată apa.
Pune untul la topit într-o tigaie adâncă, wok sau ceaun cu fundul gros.
Adaugă cartofii întregi în tigaie – dacă sunt mai mari, taie-i în jumătăți cât de cât egale, ca să se gătească în același timp.
Asezonează cu sare și piper, după gust, amestecă și acoperă tigaia cu un capac.
Lasă cartofii pe foc mic timp de 20-30 de minute sau până când aceștia sunt fragezi și furculița intră cu ușurință în ei.
În ultimele 5 minute, adaugă usturoiul verde tocat sau cel pisat. Nu uita să amesteci din când în când în cartofi, ca să se rumenească uniform pe toate părțile.
După ce oprești focul, mai lasă cartofii 5 minute sub capac. Presară mărar proaspăt peste ei și mănâncă-i fierbinți, alături de o salată verde cu ridichi, ceapă verde, castraveți, leurdă și roșii. Pentru extra-gust poți pregăti și un sos tzatziki. Se potrivește de minune!