Sfaturi pentru a face față oboselii și stresului cauzate de grija pentru un nou-născut

Află câteva sfaturi utile ce ar putea să îți fie de folos în gestionarea oboselii și stresului resimțite ca urmare a grijii constante pe care o ai pentru nou-născut.
  • Publicat:
Sfaturi pentru a face față oboselii și stresului cauzate de grija pentru un nou-născut
Sfaturi pentru a face față oboselii și stresului cauzate de grija pentru un nou-născut Sursa foto: Shutterstock

Sosirea unui nou-născut în familie poate fi una dintre cele mai frumoase și emoționante experiențe din viața unui părinte. Cu toate acestea, perioada postpartum poate fi și una dintre cele mai stresante și obositoare perioade din viață, ca urmare a grijii constante pentru copilul nou-născut.

În acest articol, vei descoperi câteva sfaturi pentru a face față oboselii și stresului din perioada îngrijirii unui nou-născut.

Organizează-ți timpul

Organizarea timpului este esențială pentru a face față grijii pentru un nou-născut. Încearcă să îți faci un program și să îți planifici timpul în avans. În felul acesta, vei ști exact ce ai de făcut și vei avea o idee clară despre când poți să te odihnești sau să îți faci alte activități.

Învață să ceri ajutor

Nu ezita să ceri ajutorul familiei și prietenilor tăi. Poți să îi rogi să te ajute cu treburi casnice sau să îți ia copilul în grijă pentru câteva ore, pentru a te odihni sau pentru a ieși la o plimbare.

Îngrijește-te

Îngrijirea de sine este foarte importantă în această perioadă. Încearcă să mănânci sănătos, să bei multă apă și să faci cât mai multă mișcare. De asemenea, îți poți face timp pentru o baie relaxantă sau o masă cu prietenii.

Învață să delegi

Nu încerca să faci totul singură. Învață să delegi unele din sarcinile tale partenerului sau altor membri ai familiei. În felul acesta, vei reuși să îți reduci stresul și oboseala.

Stabilește așteptări realiste

Nu încerca să fii perfectă în această perioadă. Stabilește-ți așteptări realiste și nu te judeca prea dur pentru greșeli sau pentru lucrurile care nu merg așa cum ți-ai dorit.

Vorbește cu alți părinți

Comunicarea cu alți părinți care se confruntă cu aceleași probleme ca și tine poate fi foarte utilă. Poți să împărtășești experiențe și să primești sfaturi de la cei care au mai multă experiență decât tine.

Găsește momente de bucurie

În ciuda tuturor provocărilor, încearcă să găsești momente de bucurie și să te bucuri de această perioadă specială din viața ta.

Surse: verywellfamily.com, lamaze.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult