Astăzi vom realiza cea mai simplă rețeta de macarons cu boabe de cafea, un deliciu extraordinar pentru pofticioși!
Vei avea nevoie de:
De menționat faptul că aceste cantități folosite sunt pentru 8 persoane.
Citește și: Macarons, desertul de vis! Trucurile maeștrilor cofetari pentru cele mai bune prăjituri
Se încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius și se pregătește o tavă pentru copt. Se poate folosi orice soi de tavă (pătrată/dreptunghiulară).
Într-un bol încăpător, se amestecă albușul de ou cu crema de tartar și se bate până la obținerea unei consistențe omogene. Se adaugă treptat și zahărul granulat.
Într-un alt bol, se amestecă împreună făina de migdale cu zahărul, extractul de vanilie și cafeaua măcinată.
Se toarnă întreaga compoziție într-un poș cu vârf rotund și se formează cercuri de 2-3 cm pe hârtia de copt. Se lasă prăjiturile să se usuce preț de aproximativ o jumătate de ora, astfel încât să se formeze o crustă.
În timp ce macarons se usucă, se pregătește și siropul de zahăr, după cum urmează: se adaugă 50 gr de zahăr granulat în 25 ml de apă și se lasă să fiarbă la foc mediu până la obținerea unui sirop gros.
Se adaugă și câteva boabe de cafea măcinate fin în siropul de zahăr și se amestecă bine.
Când macarons s-au uscat suficient, puneți-i în cuptor și coaceți atent preț de 10-15 minute.
Adăugați și umplutura de sirop de zahăr și cafea între cei doi macarons, presați-i ușor (sandwich) și așezați-i pe platoul de servire.
Citește și: Dulciuri apetisante şi colorate fără E-uri? Se poate!
Desertul este perfect pentru orice ocazie. Se prepară cât și clipi, iar oaspeții vor fi mai mult decât încântați de preparatul absolut delicios!
Sursa: Cook Persida