În loc de clasica friptură de miel, îți propunem o rețetă de chiftele de miel la cuptor. Dietetice, suculente, pline de aromă, fragede și ușor de preparat, cu siguranță vor face senzație la masa de Paște.
Ca să-ți iasă rețeta, ai grijă să condimentezi bine carnea tocată și să adaugi ingredientul secret: brânza feta.
Adaugă peste aceasta restul ingredientelor: oul, brânza feta sfărâmată, ceapa, turmericul, scorțișoara, usturoiul, chimionul, pătrunjelul, chili (opțional), sucul de lămâie, sare și piper după gust.
Amestecă bine totul cu o furculiță.
Umezește-ți mâinile și formează chiftele din compoziția pregătită.
Așază chifteluțele pe o tavă întinsă în care ai pus hârtie de copt.
Stropește chiftelele cu câteva pufuri de ulei.
Dă tava cu chiftele de miel la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius sau până când se rumenesc frumos.
Poți servi chifteluțele simple sau cu un sos tzatziki, sos pesto de leurdă ori sos de roșii cu busuioc (precum cel pentru paste) și cartofi natur sau piure, dar și cu o salată de primăvară răcoroasă, cu roșii, castraveți, leurdă, salată verde, ceapă verde etc.
Chiftelele rezistă la frigider într-un recipient închis ermetic până la 4 zile. Le poți reîncălzi tot la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă, timp de 10-15 minute, la 150 de grade Celsius.
Senior Editor, [email protected]
A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023.
Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională.
Colaborări: Viața ...