Săptămâna Mare. Ce este complet interzis să faci începând de azi

Află care sunt restricțiile asociate cu această perioadă a anului (Săptămâna Mare), când creștinii din întreaga lume se pregătesc să sărbătorească Paștele.
  • Publicat:
Săptămâna Mare. Ce este complet interzis să faci începând de azi
Săptămâna Mare. Ce este complet interzis să faci începând de azi. Sursa foto: Shutterstock

Săptămâna Mare este una dintre cele mai importante săptămâni din calendarul creștin, care precede Învierea Domnului. Această perioadă este marcată de o serie de tradiții și obiceiuri specifice, dar există și anumite lucruri care sunt complet interzise începând de astăzi.

Iată ce NU ar trebui să faci pe toată durata acestei săptămâni:

NU consuma carne

În primul rând, trebuie menționat faptul că în Săptămâna Mare este interzis să manânci carne, cu excepția zilei de miercuri, când este permis consumul de pește. Această restricție alimentară se datorează faptului că această săptămână este dedicată pregatirii sufletești pentru Învierea Domnului, iar postul este o modalitate de a ne ajuta să ne concentrăm mai mult asupra acestei pregătiri.

Renunță la evenimentele sociale sau petreceri

În al doilea rând, este interzis să se facă petreceri sau evenimente sociale în această perioadă. În schimb, se recomandă să se petreacă timpul în familie și să se participe la slujbele religioase organizate în biserici. De asemenea, este important să avem grijă să nu tulburăm liniștea și pacea celor din jurul nostru.

Spune NU activităților imorale sau indecente

În al treilea rând, este recomandat să evităm orice activități care pot fi considerate imorale sau indecente, precum vizionarea de filme sau emisiuni TV care conțin violență sau scene cu caracter sexual. În schimb, este recomandat să ne concentrăm asupra rugăciunii, meditației și citirii scripturilor.

Așadar, Săptămâna Mare este o perioadă specială, în care trebuie să fim mai atenți la ceea ce facem și la modul în care ne comportăm. Este important să respectăm tradițiile și obiceiurile specifice acestei săptămâni și să ne concentrăm mai mult asupra pregătirii sufletești pentru Învierea Domnului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”