Rețelele sociale ne-au acaparat viața. Aproape fără să realizăm, o bună parte din atenția noastră s-a mutat online. Și sursele de inspirație și sursele de validare, și iubirile, și despărțirile. Și noi oportunități profesionale dar și încheierea unor contracte de muncă etc. Și mâncarea o legăm de rețelele sociale. Și locurile în care mâncăm, dansăm, învățăm sunt semnalate online. Însă ce te faci când ai întâlnit o persoană interesantă cu potențial pentru a-ți deveni partener, dar nu are cont pe nicio rețea socială?
Te poți întreba: are oare ceva de ascuns? Oare cine îi sunt prietenii? Oare se întâlnește cu mai multe persoane în același timp și de asta nu afișează nimic? Oare are și altă orientare sexuală? Oare jobul la care spune că merge există în realitate? Și întrebările pot curge la nesfârșit, în funcție de temerile, experiențele, visele, așteptările fiecărei persoane? Cel mai corect este să deschizi o discuție despre importanța rețelelor sociale în viața fiecăruia dintre voi și să îți exprimi direct întrebările.
Aproape că numărăm pe degete persoanele care nu utilizează cel puțin una dintre rețelele sociale. Exceptând copiii mici și persoanele de peste 70 de ani (deși sunt și aici excepții) aproape că număr pe degetele de pe o mână persoanele care aleg să rămână în ”anonimat”. Chiar dacă în cercurile noastre oamenii au profile pe rețelele sociale, la nivel global sunt încă foarte mulți oameni care nu au. Spre exemplu, cea mai populară rețea de socializare Facebook are aproape 3 miliarde de utilizatori, din care 2 miliarde folosesc zilnic platforma. Conform United Nation pe Terra trăiesc mai mult de 8 miliarde de oameni.
Așadar, aparent nu ai motive pentru care să te îngrijorezi că iubitul sau iubita ta nu folosește rețele sociale. Comportamentul ei, modul în care comunicați, modul în care te simți în prezența ei, faptele, promisiunile respectate, pasiunile, cercurile de prieteni, interesele pe termen scurt și termen mediu sunt criterii de selecție a unui partener de viață.
De ce să nu te îngrijorezi că nu este pe rețele sociale
Rețelele sociale sunt doar o formă de comunicare. Una din multe altele.
Respectarea vieții private – un aspect de care mulți utilizatori înfocați ai rețelelor sociale au uitat. Sau care este neimportant în acest moment al vieții.
Dacă persoana cu care intenționați să vă întâlniți își prețuiește intimitatea și alege să nu fie prezentă pe rețelele de socializare este dreptul ei.
Fără rețele sociale – o modalitate de a cunoaște omul real și doar imaginea pe care și poate crea. Nu în puține cazuri, unii sunt dezamăgiți când realizează că s-au îndrăgostit de o imagine conturată frumos pe social media dar omul din spate este diferit și nu le poate oferi ceea ce își doresc.