Unele dintre cele mai bune gusturi de prăjituri sunt cele care au în compoziție și coajă de lămâie. De la clasicele prăjituri ”Alba ca zăpada” la Panetone cu coajă de citrice confiate – toate fascinează. În ultima vreme, multe gospodine au renunțat să mai facă rețete de prăjituri ce conțin coajă de lămâie căci cea provenită de lămâile convenționale nu este recomandată pentru consum din cauza substanțelor cu care sunt tratate fructele pentru a rezista în timp.
Și totuși, dacă ai provizii de coajă de lămâie bio și mai ales dacă îți place gustul de chec trebuie să încerci această rețetă ce face furori printre internauți: chec cu lămâie. Am redus cantitate de zahăr la o treime la această rețetă. Iar coaja de lămâie bio am dat-o prin răzătoarea mai mare (cea de mere) pentru un gust mai intens de lămâie.
Puneți pe lista de cumpărături ouă, lămâi bio, ulei de floarea-soarelui, zahăr, făina, praf de copt. De asemenea, aveți nevoie de mixer, hârtie de copt.
Ingrediente
Mod de preparare:
Ouăle la temperatura camerei se separă. Albușurile se bat spumă ca la bezea după ce s-a pus un praf de sare în ele. Separat, gălbenușurile se amestecă cu zahărul,apoi cu uleiul, cu coaja de lămâie. Sucul de lămâie se amestecă cu praful de copt și se adaugă în gălbenușuri. Apoi se adaugă câte o lingură de albuș bătut spumă. Când s-a adăugat tot albușul, treptat se adaugă și făina. Se pune într-o tavă de chec peste hârtie de copt. Cuptorul trebuie să aibă o temperature de aproximativ 180 grade, iar timpul de coacere este în jur de 40 de minute. Ca de fiecare dată se face testul cu scobitoarea.