Dacă vrei să-ți păstrezi noua pereche de sneakers ca nouă pentru mai mult timp, trebuie să afli mai multe despre întreținerea corespunzătoare a încălțămintei. Secretul constă în utilizarea produselor de înaltă calitate și implementarea tehnicilor corecte. De exemplu, pielea necesită o îngrijire diferită de cea a materialelor sintetice.
Citește în continuare și află care sunt metodele testate și sigure de curățare a încălțămintei tale.
Atunci când vine vorba despre încălțămintea din piele, trebuie să știi din ce fel de piele este confecționată aceasta. Pielea integrală necesită cremă sau șampon pentru curățare, spre deosebire de pielea întoarsă. De asemenea, este foarte important să pregătești un set de accesorii necesare. Începe cu produse adecvate pentru îngrijirea încălțămintei – nu uita că modelele cu partea superioară din piele integrală necesită utilizarea unor formule speciale pentru piele naturală. În plus, cel mai eficient mod de a menține încălțămintea curată este să o protejezi împotriva murdăriei! Poți face asta prin utilizarea produselor de impregnare care nu permit murdăriei și umezelii să intre în material. Acestea trebuie utilizate întotdeauna pe încălțămintea curată.
Pielea întoarsă și năbucul reprezintă două tipuri fragile de piele. Acestea au un aspect mat și o textură netedă cu peri scurți. După un timp, încălțămintea se poate deteriora din cauza utilizării sau a îngrijirii necorespunzătoare. Astfel, aceasta își poate pierde proprietățile inițiale. Și atunci cum poți curăța încălțămintea confecționată din năbuc și piele întoarsă? Începe prin a utiliza o perie specială cu vârful din cauciuc. Astfel, o poți folosi pentru a îndepărta cea mai mare parte a murdăriei, fără să fie necesar să utilizezi apă. Pentru a curăța petele mai dificile, folosește produse corespunzătoare de curățare, urmând instrucțiunile din manual.
Curățarea încălțămintei cu partea superioară din material tip plasă, cum ar fi adidasi poate părea destul de dificilă, dar, de fapt, este chiar ușoară. Înainte de a folosi produse de curățare și apă, încearcă mai întâi cu aspiratorul. Nisipul și noroiul se pot lipi de materialul tip plasă, ceea ce face ca perierea acestuia să fie mai dificilă. Dezleagă șireturile și folosește o perie moale pentru a îndepărta murdăria de pe materialul tip plasă. Pentru a curăța petele mai dificile, poți utiliza șampon pentru încălțăminte. Nu băga niciodată încălțămintea în mașina de spălat – apa poate crește riscul de deteriorare din zonele lipite. Dacă dorești să-ți cureți încălțămintea, spal-o manual și las-o să se usuce.
Pentru a-ți păstra încălțămintea în stare bună, ai nevoie de accesorii de curățare. Ce ar trebui să includă setul pentru îngrijire? În primul rând, perii: una cu peri moale și o alta cu peri tari. Aceasta din urmă este cea mai indicată pentru curățarea tălpii. Nu trebuie să omiți acest pas deoarece murdăria poate ajunge pe partea superioară. În plus, laveta din microfibră este de asemenea foarte importantă, întrucât poate fi utilizată pe orice tip de produs.