Boala gravă de care suferă fiul lui Mădălin Ionescu: „Filip a avut o neşansă, a fost un caz special“

  • Publicat:

Mădălin Ionescu are trei copii: unul din căsnicia cu actuala sa soție, Cristina Șișcanu, și doi din căsnicia anterioară. Filip, băiatul său, a fost diagnosticat cu hemipareză, o afecțiune neurologică.

Filip nu va putea fi niciodată un om normal

„Filip a avut o neşansă, a fost un caz special. Cu el am făcut mari eforturi, deşi când ai un copil care trece printr-o dramă, nu poţi spune că ai făcut suficient. El nu prea mai poate fi ajutat. Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat” Este extrem de creativ! Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă”, a declarat Mădălin Ionescu într-un interviu.

Băiatul lui Mădălin Ionescu învață într-o clasă specială, din cauza problemelor neurologice care îi afectează vorbirea.

Citește și: Tratamentul după AVC, primordial perioadei de reabilitare!

Hemipareza: diagnostic, tratament

Hemipareza este o afecțiune de obicei cauzată fie de un AVC, fie de paralizia cerebrală, deși poate fi în egală măsură cauzată și de tumori cerebrale și alte boli ale sistemului nervos sau ale creierului.

Aceasta se manifestă ca o ‘”slăbiciune” care se poate localiza la brațe, mâini, picioare, față, etc. Pacientul poate mișca în continuare partea afectată, însă cu o forță redusă.

Printre simptomele hemiparezei se numără și:

  • incapacitatea de a-ți menține echilibrul
  • incapacitatea de a prinde obiecte
  • oboseala
  • lipsa de coordonare
  • dificultăți de mers
  • pierderea controlului vezicii urinare

Terapiile de recuperare sunt obligatorii pentru a ajuta pacientul să-și recapete mobilitatea și mișcarea. Reabilitatea (fizioterapia, kinetoterapia, etc) poate ajuta pacientul să învețe moduri noi de mișcare și de folosire a membrelor (mâini și picioare).

Recuperarea completă după hemipareză poate dura săptămâni, luni sau chiar ani, dar exercițiile făcut în mod regulat și terapia pot ajuta la grăbirea recuperării.

Citește și: Kinetoterapia, vindecare prin mişcare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult