Nico este una dintre cele mai apreciate prezențe de pe micul ecran. Cu o carieră lungă în industria muzicală autohtonă, aceasta încântă telespectatorii cu piesele sale de fiecare dată. Puțini știu însă că artista se confruntă cu niște probleme de sănătate care îi dau de cap de ceva vreme. Mai exact, aceasta a moștenit o boală ereditară: insuficiența venoasă.
Nico a fost diagnosticată cu insuficiență venoasă. Artista spune că boala nu este una dureroasă, însă din punct de vedere estetic, aceasta este deranjantă: „ Circulația periferică este un pic ”stricată”. Dureri nu am deloc, dar este inestetic. Sunt vasele superficiale ieșite un pic, se văd. Nu am varice, am decât vasele astea roșii care ies la suprafață. Nu am ce să fac pentru că e moștenită. Trebuie controlată”, a dezvăluit Nico într-un interviu.
De teamă că lucrurile se pot complica oricând și pentru a ține sub control diagnosticul, artista își face analizele anual: „În fiecare an îmi fac control. Mi-e frică de tromboză, de alte chestii care pot apărea. La mine e o chestie ereditară. Și eu și surorile mele avem aceeași chestie”, a conchis Nico.
Mai mult de atât, solista a declarat că în sezonul rece poartă ciorapi compresivi, iar vara, atunci când i se inflamează venele, iar acest lucru este deja vizibil, le maschează cu ajutorul machiajului.
Vezi această postare pe Instagram
Citește și: Dr. Mihaela-Anca Jian, medic dermato-venerolog: „Insuficienţa venoasă necesită tratament pe viaţă”
Insuficiența venoasă reprezintă o patologie des întâlnită în practica medicală curentă și se datorează unui cumul de factori: predispoziție genetică, obezitate, cancer, sarcină, etc.
Maladia poate să NU producă simptome, însă întotdeauna determină apariția de semnale. Printre cele mai întâlnite se numără și:
Aceste semnale se agravează cu atât mai mult cu cât pacientul stă în picioare îndelung/merge și se ameliorează în repaus și la ridicarea membrelor inferioare.
De obicei diagnosticul este bazat pe examinare fizică. Însă, investigațiile pot necesita și scanare CT, examinare RMN și analize de sânge.
Tratamentul constă în exerciții specifice (ridicarea membrelor inferioare), realizarea compresiei prin folosirea de bandaje, ciorapi, dispozitive pneumatice sau chiar intervenție chirurgicală (în funcție de severitatea bolii).
Citește și: Dureri la mers și picioare umflate? Ce este tromboza venoasă profundă și cum se tratează fără bisturiu?