Denisa Nechifor se luptă cu hipertensiunea de la vârsta de 5 ani: „Îţi dă Dumnezeu un semn că trebuie să fii mai liniştit”

  • Publicat:
Denisa Nechifor se luptă cu hipertensiunea de la vârsta de 5 ani:
Sursa foto: instagram @denisanechifor

Denisa Nechifor este o femeie admirată de multă lume, însă puțini sunt cei care știu că aceasta prezintă probleme cardiace. Fosta partenera a lui Adrian Cristea a povestit că suferă de o afecțiune la inimă de la vârstă de 5 ani, și că aceasta s-a accentuat în timp.

Denisa Nechifor, mărturisire șocantă: Sunt hipertensivă

Invitată în cadrul unei emisiuni mondene, Denisa a dezvăluit un secret trist pe care îl ascunde în spatele zâmbetului larg pe care îl afișează în fiecare postare de pe Instagram. Aceasta a mărturisit că suferă de o boală a inimii care nu îi permite să se supere sau să se streseze.

„Sunt sănătoasă, doar că mi-a găsit o mică problemă la inimă când eram mică, care s-a accentuat şi sunt hipertensivă ca jumătate din populaţie, nu este nimic spectaculos. Îţi dă Dumnezeu un semn că trebuie să fii mai liniştit. Moartea bunicilor mei m-a liniştit. Când am stres am tensiunea ridicată. Mi-am dat seama că nu pot face 50 de lucruri pe zi, când pot să fac 48, dar bune”, a spus Denisa Nechifor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Denisa💎 (@denisanechifor10)

Citește și: 45% din români suferă de hipertensiune arterială. Ce știu românii despre ”ucigașul tăcut”?

Hipertensiunea arterială: cauze, simptome și tratament

Există două tipuri de hipertensiune arterială, după cum urmează:

  • hipertensiune primară
  • hipertensiune secundară

Hipertensiunea arterială primară nu este determinată de o cauza anume și apare, de regulă, odată cu vârsta.

Hipertensiunea arterială secundară apare de obicei brusc și este declanșată de probleme cardiace, precum: apneea în somn, boli ale rinichilor, afecțiuni ale tiroidei, diabet, malformația congenitale ale vaselor de sânge, etc.

De asemenea, hipertensiunea arterială poate fi cauzată de factori precum:

  • consum de alcool sau tutun în exces
  • abuz de medicamente (analgezice, contraceptice, etc)
  • consum de substanțe interzise
  • dietă bogată în sare
  • obezitate
  • sedentarism

De cele mai multe ori, maladia nu prezintă simptome specifice. În cazurile extrem de grave însă, pot apărea și: durerile de cap, dificultatea de a respira, amețeala sau hemoragia nazală.

Hipertensiunea poate fi depistată cu ușurință, printr-un simplu control medical care include și verificarea tensiunii cu ajutorul unui tensiometru (aparat de luat tensiunea). Totodată, medicul poate recomanda și investigații suplimentare, precum analize de sânge sau analize de urină.

Tratamentul va începe cu restricțîi clare impuse de medic, care îi va solicita pacientului să adopte un stil de viață sănătos. Acesta va cuprinde:

  • regim alimentar fără grăsimi și fără sare
  • renunțarea la fumat/alcool
  • program zilnic de mișcare
  • evitarea oboselii/stresului accentuat/emoțiilor puternice

Citește și: Ce efecte are hipertensiunea arterială asupra întregului organism

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult