Ce bucurie mai mare decât apariția căpșunilor în piețe? Ei bine știm una. Apariția cireșelor de mai. Dar până atunci, cu mic, cu mare ne bucurăm din plin de căpșuni sub toate formele lor. Chiar și în deserturi, aroma acestor fructe este de neînlocuit… Am testat o rețetă de plăcintă cu căpșuni, super delicioasă. Perfectă atât pentru prânz, mic dejun alături de un pahar de iaurt sau pentru un picnic. Iată cât de simplu se poate face.
Mare atenție, această rețetă de plăcintuță cu căpșuni este atât de bună… Încât va rămâne pe papilele gustative până la primăvara viitoare. Sau până când găsiți iar căpșuni bune în piață. De altfel, puteți folosi și alte fructe de sezon. Atenție și la fructele ofilite pe care nu le mai dorește nimeni să le mănânce ca atare. Se pot transforma într-o plăcintă de toată frumusețea.
Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de plăcintuță cu căpșuni?
Atunci când mergeți la piață, adăugați pe lista de cumpărături și făină albă, unt, căpșuni, oțet de mere, ou, zahăr, nucă de cocos.
Ingrediente aluat:
Ingrediente umplutură:
Mod de preparare:
Într-un castron se mixează făina albă, sarea şi zahărul. Apoi cu ajutorul vârfului degetelor se frământă cu untul până se devine nisipos. Peste se pun apă şi oţetul de mere. Aluatul format se păstrează la frigider minimum o jumătate de oră. Se întinde direct pe hârtia de copt. Aluatul se poate unge cu ou. Se pun la cuptor la foc mic – mediu. Poftă bună!
Mod de preparare umplutură:
Căpşunile se tăie în felii şi se scurg bine. Dacă simțiți nevoia se poate adăuga o lingură de zahăr. Pentru consistență adăugați în fructe și lingură de fulgi de cocos sau chiar griș.