În cadrul unei conferințe de presă, Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară, a anunţat finalizarea celei de-a doua misiuni umanitare de anul acesta, dedicate copiilor cu malformații cardiace complexe din cadrul programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică.
În cadrul conferinței de presă au fost prezenți:
Nouă copii cu malformații ale inimii au fost operați la Spitalul Clinic SANADOR de echipa de chirurgie cardiovasculară condusă de Prof. Dr. Victor Costache, în perioada 8–12 mai, în cadrul unei misiuni umanitare realizate cu sprijinul unei echipe medicale din Germania, al Fundației Polisano și al companiei Allianz-Țiriac Asigurări.
„Ne aflăm astăzi la finalul celei de-a treia misiuni umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică pe care o organizăm la Spitalul Clinic SANADOR. Am lansat programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la SANADOR deoarece suntem conștienți că acest domeniu este, din păcate, unul deficitar în România și copiii cu malformații cardiace congenitale au nevoie de tratamente performante la ei acasă, pentru a se bucura de o dezvoltare normală și de o viață împlinită. Vă asigur că vom continua programul de salvare a inimilor celor mici și ne dorim să permanentizăm aceste intervenții salvatoare la SANADOR, pentru a le oferi și micuților cu malformații cardiace congenitale tratamente performante și salvatoare de viață”, a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general SANADOR.
„Este important să facem aceste intervenții în România deoarece suntem o țară membră a Uniunii Europene, care trebuie să ofere cetățenilor, locuitorilor, copiilor, aceleași condiții de viață și aceeași șansă la viață pe care le oferă și celelalte țări din Uniunea Europeană copiilor lor. Nu se poate ca medicina, sectorul sanitar să rămână în urmă și să ne neglijăm cele mai fragile categorii de populație. Nu putem lăsa acești copii să fie neîngrijiți”, a explicat Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.
Intervențiile de la SANADOR s-au desfășurat în cadrul unei misiuni umanitare, prin care o echipă medicală complexă, compusă din chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniști și asistenți medicali specializați, de la Spitalul Clinic SANADOR și din 3 centre de prestigiu din Germania – Hanovra, Stuttgart și Munchen – a asigurat tratamentul necesar pentru malformațiile cardiace congenitale unui grup de 9 copii din România.
Cu vârste cuprinse între 3 luni și 17 ani, copiii operați la SANADOR fuseseră diagnosticați cu malformații cardiace precum tetralogia Fallot, defecte septale atriale sau defecte septale ventriculare, care le puneau în pericol dezvoltarea și chiar viața. Micuții aveau nevoie de aceste tratamente salvatoare, de care însă nu puteau beneficia altfel în România. Toți acești copii au fost operați cu succes, fără complicații, urmând să fie externați din spital în scurt timp.
Echipa din Germania a fost condusă de Prof. Dr. Ioannis Tzanavaros, chirurg cardiovascular la Stuttgart, și Dr. Christiane Beck, medic anestezist în chirurgia cardiovasculară pediatrică la Hanovra.
Intervențiile din cadrul misiunii umanitare au fost realizate pro bono de echipele medicale implicate, la Spitalul Clinic SANADOR, în primul bloc operator complet digitalizat din România. Intervențiile salvatoare pentru cei mici nu ar fi fost posibile fără sprijinul oferit de Fundația Polisano, Fundația Kinderherzen și sprijinul financiar acordat de compania Allianz-Țiriac Asigurări.
„De 8 ani sprijinim copiii cu malformații cardiace congenitale din toată România să beneficieze de operații salvatoare pe inimă. Mi se pare extraordinar că echipe medicale internaționale aleg să dea pro bono din timpul și cunoștințele lor în folosul acestor copii mai puțin norocoși, dar și al echipelor locale. Până în prezent am ajutat peste 450 de copii să aibă inimi sănătoase și ne bucură deschiderea Spitalului Clinic SANADOR de a găzdui această campanie operatorie. Mulțumim susținătorilor, cu mențiune specială partenerului nostru strategic, Allianz-Țiriac Asigurări pentru sprijinul financiar”, a declarat Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano.
„Suntem alături de Fundația Polisano de 7 ani, iar implicarea noastră în proiectul de salvare a vieților copiilor reprezintă un gest firesc, de normalitate, aliniat integral misiunii Allianz-Țiriac și rolului nostru ca asigurător – acela de a fi alături de oameni atunci când le este greu. Grija pentru viață, sănătate și binele celor dragi ne-a unit și avem încredere că acest parteneriat de cursă lungă va aduce beneficii copiilor și familiilor din România, dar și sistemului medical în sine. Rezultatele de până acum sunt extraordinare: o rată de succes de 100%, respectiv o nouă șansă la viață pentru copii. În numele colegilor din Allianz-Țiriac, mulțumim medicilor și personalului medical din România și străinătate pentru efort și dedicare”, a declarat Aurel Badea, deputy CEO Allianz-Țiriac.
Aceasta este a treia misiune umanitară din cadrul programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR, după cele din decembrie 2022 și februarie 2023. Acestea au scopul de a consolida și de a permanentiza programul de chirurgie cardiacă pentru copii, pentru a le putea oferi acestora cele mai bune tratamente cardiovasculare, de care adulții deja beneficiază la Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR.
Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale, în primul bloc operator complet digitalizat din România.
Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deținând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din țară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță, situate în București. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având și compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 21 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.